Pervitin a jeho účinky

Pervitin je stimulační drogou pocházející z Číny. Velký rozmach zažil pervitin v tehdejším Československu, kdy byl používán vojáky pro maximum sil a současném otupění smyslu sebezáchovy. Dozvíte se o účincích pervitinu, nebezpečnosti předávkování...
Sedící muž s rukama na hlavě

Účinky pervitinu

Pervitin patří mezi stimulační drogy, to znamená, že člověk má pocit, jakoby měl více sil, víc energie, odpadává únava. Pod vlivem pervitinu je člověk schopen vyšších výkonů skoro ve všech oblastech. Pervitin má vlastně podobné účinky kokainu.
Pervitin je zástupcem širší skupiny amfetaminových drog, resp. derivátů základní stimulační látky - amfetaminu.

Pervitin je silně návykový

Závislost na pervitinu bývá velmi častá a těžká - pervitin způsobuje psychickou závislost. Provází ji stihomam (závislý má neustále pocit, že je sledován, kontroluje veškerý pohyb na ulici, v okolí, neustále má z něčeho strach).
Psychická závislost se nesmí podceňovat. Každý si říká, že to jen zkusí a nemůže se mu nic stát. Pravda je, že pokud se mu rovnou při tom prvním vyzkoušení nepodaří zažít peklo, pak to jistě dříve nebo později zkusí znovu a do psychické závislosti se dostane. Potom přichází vždy období, kdy člověk "frčí".
V praxi to vypadá tak, že si pervitin dává nejprve občas při různých vhodných příležitostech a přitom tvrdí, že má všechno pod kontrolou (je o tom přesvědčen). Snaží se to obvykle tvrdit i svým známým, kteří jsou do situace zasvěceni. Pokud tito známí sami neberou, pak mu samozřejmě nevěří a obvykle se mu snaží vysvětlit realitu. Dotyčný ovšem má důvěru sám v sebe a nedá si poradit, protože podle něj je vše pod kontrolou. Dříve nebo později dochází k odcizení od bývalých přátel.

Příměsové látky pervitinu

Pervitin je nabízen k prodeji za cenu kolem 800 až 1000 Kč za gram (10 až 15 běžných dávek). Již prostým pohledem, bez nutnosti chemické analýzy, je ale často patrno, že se nejedná o čistý produkt . Nejrůznější zabarvení produktu do žluta či fialova svědčí o příměsích jodu či jiných látek, tedy o nedokonalém čištění nebo o tom, že konečného produktu vůbec nebylo dosaženo a je nabízen pouhý "mezistupeň".

Stupně závislosti a riziko poškození organismu

Riziko poškození organismu nečistými drogami je zvyšováno tím, že velká většina začátečníků volí na základě příkladu jako cestu první aplikace vpich do žíly. Po požití pervitinu je člověk velmi hovorný, zvládá náročnou duševní práci (alespoň subjektivně). Závislé osoby používaly 3 až 5x denně perorálně 20 - 50 mg, při tazích se pervitin aplikoval každé dvě hodiny do žíly i několik dní při dávce 100 - 300 mg.

Předávkování pervitinem

Při chronickém zneužívání pervitinu se objevuje neklid, halucinace, psychóza. Při předávkování je pociťována těžká bolest v hrudníku a dochází k bezvědomí na 1 až 2 hodiny.
Drogy jsou zdraví velmi nebezpečné a předávkování může končit až smrtí!

Další články - DROGY

Kouření - negativa a něco víc

Alkohol aneb jak vyzrát na kocovinu?

Zelený čaj

Alkohol v těhotenství

Nikotin

Pivo - pití piva a jeho účinky

Kofein

Marihuana

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 2

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies