Péče o tělo v zimě

Každá z nás ví, že v zimě musíme důkladněji pečovat o naše tělo. Víte jak správně volit kosmetiku abyste tělu neublížila? Poradíme vám jak na to!

Péče

 

1. Nezapomeňte na dostatek krému

 

Vyměňte své lehké pleťové krémy, za hutné plné živin a s větším podílem tukových látek. Vyhýbejte se kosmetickým přípravkům, které obsahují alkohol, ten pleť ještě více vysušuje. V zimě kůže potřebuje více výživy než v létě, nejen kvůli chladnému počasí, ale také kvůli vrstvám oblečení, díky nimž kůže špatně dýchá a více hrubne. V zimě doporučujeme každodenní péči o pleť. Rozhodně nestačí péče jen ráno, krém noste sebou v kabelce a po několika hodinách opět namažte. Péči o vaší pleť obohaťte jednou týdně pleťovou maskou.

 

2.  Péče o rty

 

Kůže na rtech je velmi tenká a v období mrazu trpí. Určitě znáte nepříjemnou bolest popraskaných rtů. Součástí každé dámské kabelky by měla být výživná tyčinka na rty, nejlépe i s UV faktorem pro případ návštěvy hor. Rtěnka ani lesk rty před zimou neochrání.

 

Tip! Zkuste večer rty promasírovat suchým zubním kartáčkem, zbavíte se šupinek popraskané kůže a poté potřete balzámem na rty.

 

3. Chraňte se před sluncem i v zimě

 

Především na horách dokáže být slunce skoro tak ostré jako v létě. Pokud se chystáte na hory, nezapomeňte si přibalit kvalitní opalovací krém a balzám na rty s UV faktorem.

 

4. Jemné a hladké ruce

 

I přes nošení rukavic naše ruce trpí, pokožka na rukou je velmi slabá a jemná. Než si v zimě nasadíte rukavice natřete si ruce důkladně krémem. V zimním období preferujte krémy s olivovým olejem nebo medem.

 

5. Péče o vlasy

 

Vlasy se v zimě více třepí a lámou. Používejte kvalitní šampóny, které vlasy regenerují po celé délce a nezapomínejte na balzámy po každém umytí. Alespoň jednou týdně používejte masku nebo zábal na vlasy.

 

6. Vitamíny v zimě

 

Chcete zůstat v zimě zdraví? Nezapomeňte na vitamíny. Pro prevenci nemocí v zimě je vhodné užívat vitamín C, minerály zinek a selen a komplex vitamínu B.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies