Pauza ve vztahu

Je pauza nejvhodnějším řešením při problémech ve vztahu a nebo je to jen způsob, jak tomu druhému říct, že už s ním nechceme být?

Srdce uvázané na provazu

Žádný vztah není bez i chyby...

I u nejharmoničtějším páru občas nastanou chvíle, kdy jeden a nebo oba z partnerů zvažují, zda-li je to, co právě prožívají podle jejich představ. Může se jednat o chvilkovou krizi, která se může sama během chvilky vyřešit a nebo o krizi dlouhodobou, která může vyústit v definitivní konec vztahu. Záleží pouze na partnerech, zda-li si dokáží vše vyříkat z očí do očí a pokusit se o nápravu a nebo zvolí možnost takzvané pauzy ve vztahu, která jim naskýtá možnost ujasnit si své city.

Pauza ve vztahu znamená rozchod?

Pokud chce někdo „pauzu", znamená to, že není ve vztahu spokojen a něco nefunguje, tak jak by mělo. Slabší povahy mají strach udělat definitivní konec a proto žádají svého partnera o pauzu. Pak se jednoduše k partnerovi nevrátí. Někteří zase berou pauzu ve vztahu jako období, kdy zjistí, zda-li jim partner chybí a nebo ne. V případě že ano, vrátí se k němu. V opačném případě se pár definitivně rozejde. Podle statistik vyplývá, že pouhá polovina párů, které si dají pauzu, se k sobě nakonec vrátí.

Pauza ve vztahu má své výhody...

Při pauze zjistíte, zda-li vám partner opravdu chybí a nebo jestli to bylo pouhé pobláznění. Navíc budete mít z ničeho nic tolik času, že ani nebudete vědět co s ním. Během pauzy se nemusíte přizpůsobovat koníčkům partnera a nemusíte ani navštěvovat jeho rodiče. Můžete bez obav pokukovat po jiných mužích či ženách. Můžete si užít na chvilku svobody a podniknout věci, které jste si během normálně fungujícího vztahu raději odpírali.

Nevýhody pauzy ve vztahu

Pauza má samozřejmě také své nevýhody. Přestávkou se může vztah ještě více narušit a váš partner se může začít cítit nepochopený a nebo si uvědomit, že vás zase tolik nemiloval. Volbou pauzy ve vztahu podstupujete riziko, že se volnost vaší polovičce zalíbí a nebo, že zažije románek s někým jiným, což může mít opravdu velmi nepříjemný dopad na váš "pozastavený" vztah.

Mluvte s partnerem na rovinu!

Pauzu ve vztahu si dobře rozmyslete! Raději partnerovi řekněte všechno co vám vadí na rovinu. Vyříkejte si to, pohádejte se, nechejte vybuchnout své pocity. Dobrá hádka pročistí vzduch a navíc není nic lepšího než udobřování.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies