Partnerský život – ideální věkový rozdíl

Lidé si hledají partnera například podle povahových rysů, podle jeho výšky, postavy a mnoha dalších kritérií. Jedním z nich je i věk, který může hrát stěžejní roli. Jaký je vlastně ideální věkový rozdíl mezi partnery?
Dívka přitisknutá k chlapci

Věkový rozdíl může být zásadní

Mnoho párů zažilo situaci, kdy zjistilo, že věkový rozdíl mezi oba partnery může působit velké problémy. Zásadní roli hraje věkový rozdíl v mladších letech, především v období od osmnácti do třiceti. U této věkové kategorie platí, že není dobré, pokud je muž o několik let mladší než žena. Proč je tomu tak?

Věk – ženy versus muži

Ženská a mužská mentalita se zásadně liší a věk je jedním z důvodů, který rozdíl mezi ženským a mužským chápáním ještě více prohlubuje. To také často způsobuje problémy ve vztazích, které mohou končit rozchodem nebo rozvodem.

 

Ženy dospívají rychleji než muži a na druhé straně muži chtějí déle setrvávat v bezstarostném věku. Obecně by tedy mělo platit, že žena by měla být o několik let mladší než muž – je zde větší pravděpodobnost, že se jejich životní hodnoty srovnají a partneři se tak dokážou lépe dohodnout.

Ženy hledají staršího partnera

Ženy si hledají starší muže, a děje se tomu tak podvědomě. Žena, která je zralá na trvalý vztah a na vlastní děti, si intuitivně hledá takové mužské protějšky, u kterých pociťuje zralost a smysl pro zodpovědnost.

 

Naproti tomu průměrný třicetiletý muž nerozlišuje, jestli je jeho partnerce dvacet nebo třicet let. Jestliže v ní spatřuje potencionální manželku a matku svých dětí, nad věkem se takřka vůbec nezamýšlí. Výběr partnera tedy primárně závisí na ženě. Ideální věkový rozdíl není možné určit, každý pár je individuální. Obecně však platí, že starší muž a mladší žena, které dělí několik let věku, mají harmoničtější a trvalejší vztahy, než ostatní páry.

 

ACM Money vám pomůže s konsolidací půjček

Ajurvéda - léčí i uklidňuje

Jak zvládnout změnu času

Trendy svatební účesy

Módní svatební šaty

Manželská poradna může vyřešit problém

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies