Partnerské vztahy mohou i potrápit

Že má láska určitá stádia a mění se – to ví téměř každý, ale jak se vyhnout rozčarování a následného zklamání? Je třeba umět hledat kompromisy, ale jak si co nejdéle udržet iluzi růžového vztahu?

Dvojice sedící zády na pláži

Na počátku partnerského vztahu je všechno růžové

Na počátku musí být vždy nějaký impulz, proč se dva lidé dají dohromady a rozumí si. Při seznamování se dva lidé nejen navzájem „testují”, aby se lépe poznali, ale také jsou především zaslepení láskou k druhému. A tak se dají překousnout větší či menší nedokonalosti. Vždyť, jak se často říká, láska je slepá (alespoň do určité doby).

Partnerské vztahy a vystřízlivění z lásky

Ať už chceme, nebo nechceme – euforie z lásky trvá podle odborníků necelý rok. Pak láska dostává zpravidla jinou podobu. Buď se vztah přehoupne do důvěrného partnerského soužití, nebo končí euforie z poznaného. Říkáme tomu, že pomíjí zamilovanost a nastává pevnější láska. V této fázi nám může začít na druhém vadit i to, co se nám dříve líbilo.

Partnerské vztahy ovlivňuje chemie

Jak to udělat, aby láska co nejdéle trvala? Pokud nebudeme „létat” ze vztahu do vztahu a prožívat neustálou nekritickou zamilovanost s přihlouplými úsměvy, pak se musíme rozloučit s bezmezným nadšením pro druhého. Ne nadarmo se říká, že za osudovou přitažlivost může chemie. Kdybychom se rozhodovali s chladnou hlavou, nejspíš by plno pevnějších partnerských vztahů nevzniklo.

Partnerské vztahy se vyvíjí

Důležité je uvědomit si, že každý člověk se časem mění a vyvíjí, i když si to úplně neuvědomujeme. Pokud však již při prvním oťukávání vidíme věci, které nám na partnerovi vadí, pak bude lepší zvážit to, zda se do vztahu vůbec pouštět.

Jak se dostat do pevného partnerského svazku

Na to by chtěl znát odpověď asi každý. Bohužel nejde pro nic vytvořit univerzální zobecnění. Základem je především hledat v partnerském vztahu kompromisy, mít porozumění pro (zanedbatelné chyby) druhého, ponechávat si vlastní prostor a vážit si sebe navzájem. Rozhodně nezapomínejte na romantiku a nenechte ji, aby se úplně vytratila. Kupte krásnou kytici, udělejte si občas romantický večer při svíčkách nebo si najděte čas pro společné výlety. Teprve potom může dojít k trvalejšímu a pevnému partnerskému soužití.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies