Parfémy a jak je vybírat

Víte jak si správně vybrat parfémy, nanášet parfémy, aby vás krásně provoněly po dlouhou dobu, popřípadě z čeho se parfémy skládají?  Co obsahuje vaše kolínská, parfémová nebo toaletní voda? Jak si vybrat ten správný parfém a nepodlehnout reklamě? Staňte se znalkyní nebo znalcem parfému...My vám dnes pomůžeme vybrat parfémy právě pro vás. 

Dámský parfém v lahvičce

parfém VersaceParfém pro mě

Stejně jako vy, má i parfém svoji jedinečnou osobnost. Ideální je mít možnost výběru z více druhů parfémů, protože parfém by se měl volit podle vaši momentální nálady. Vaše nálada může prostřednictvím parfému být čitelnější i pro vašeho milého a může mu napovědět o vaši touze po euforii, střízlivosti nebo snaze jen tak relaxovat. Ženy, které zůstávají léta u jednoho parfému mohou na okolí působit omšele a z nedostatkem fantazie. Pořiďte si více vůní. Že je to drahé Známe jeden internetový obchod, kde levné parfémy pořídíte. A nemusít se bát, jde o značkové parfémy, takže se nemusíte bát, že nebudou vonět po dlouhou dobu a nehrozí ani žádná alergie či ekzém. Pamatujte, že parfém, který si vyberete by měl být ideálním výrazem vaši osobnosti a nálady, v níž se nacházíte. Parfém je tajnou zbraní v ruce ženy.

Kolik parfémů bych měla mít

Už tady o tom počtu byla jedna zmínka, ale podržte se. Chcete-li být opravdu okouzlující ženou, měla byste vlastnit minimálně čtyři vůně. Jako optimum se uvádí dvanáct parfémů. Zmiňovaný interntový obchod vám mže pomoci k parfémové výbavě. Nabízí akční ceny za parfémy. Kde najdete parfémy Armani, parfémy Clavin Klein, parfémy Lacoste nebo například toaletní vůni Diesel pro muže za příznivé ceny. To je jen malé sousto parfémů, které eshop nabízí. Kdybychom měli vyjmenovat všechny vůně, tak se vám z toho výběru zatočí hlava. Z těch zvučných jmen ještě stojí za zmínku dámské parfémy Versace.  

Parfém podle času

Měla jste tušení, že parfém se nosí i podle toho, kolik je právě hodin Pokud s tímto načasováním nemáte zatím žádné zkušenosti, trochu vám pomůžeme. Ještě, že se dají zakoupit parfémy v akci, tedy zmiňovaný eshop vám tuto možnost narozdíl od kamenných obchodů nabízí. 

Parfém - doba oběda

Pamatujte, že doba oběda je nejlépe doplněna lehkými květinovými nebo zelenými parfémy.

Parfém na odpoledne

Na odpoledne se hodí florální, ovocné nebo ambrové typy.

Parfém na večer

Ideální je využít těžší a rafinovanější parfém se sexy svůdnými ingrediencemi. Nikdy nevrstvěte jeden parfém na druhý!

Reklama na parfémyparfém CK

Reklamě moc nevěřte. Jsou obvykle přehnané a zavádějící. Parfém se sloganem „oddejte se naprosté svůdnosti“ vůbec nezaručí, že se tento efekt opravdu dostaví právě u vás. Než si koupíte parfém, tak se zamyslete, jaký jste typ osobnosti a jaké vůně máte nejraději. Parfém, který si vybíráte, je ten, který je úzce spojen s vaší intuicí, vašim vzhledem a temperamentem. Parfém musíte cítit jako vaši dokonalou součást, která nesmí ničemu vadit ani nic narušovat. Ještě dříve než se rozhodnete něaký parfém hned koupit, nezapomínejte, že existují testery parfémů. Všechny vůně si tedy můžete v klidu ovonět.

Jak se voní k parfémům, když je kupujete

Zvolte prodejnu, kde je velký výběr značek, příjemná obsluha a dostatečný prostor. Při výběru parfému nespěchejte. Nenechejte se zahltit velkým množstvím lahviček. Nenechte se ovládnout prodávajícím! Prodávající často doporučuje ten parfém, který chce prodat. Tempo pro vyzkoušení vůně na tenkém proužku papíru si zvolte sama. V případě, že je to nutné, klidně přikovejte prodavačku ocelovým pohledem a vysvětlite jí, proč jste tady. Tvařte se jako znalec. Ideální je nevonět k více než třem parfémům, protože váš nos se rychle „unaví“. Musíte-li vyzkoušet více parfémů, tak jako mezi parfém použijte parfém s ovocnou vůní. Po výběru parfému na papírovém proužku můžete přistoupit k testování na vlastní kůži.

Testování parfému na kůži – jak se nanáší parfém

Nevtírejte parfém do kůže – dojde tak k jeho rozmělnění a zastření jemných tónů. Parfém nechejte usadit a trochu zaschnout předtím než k němu přivoníte. První „svrchní“ tóny jsou velmi těkavé a silné, ale brzy zmizí a přenechají místo středním tónům v srdci parfému. Kombinaci obou tónů hluboce vdechněte. Před další přivoněním vyčkejte 30 vteřin až jednu minutu. Pravděpodobně vás v této době bude „bombardovat“ prodavačka informacemi, ale dejte pouze na svůj názor. Neptejte se prodavačky na názor, protože ona váš parfém nebude nosit a je navíc jinou osobností. Parfém je dobré nechat uležet v hlavě a vyspat se na rozhodnutí, že je ten váš. Dobrá prodavačka to pochopí a sama vám to doporučí. Pamatujte, že koncentrovaný parfém je investicí, která se vyplatí a nelze ji srovnat s investicí do ředěné toaletní nebo kolínské vody.

Nejčastější dotazy

Lze parfém stříkat na tkaniny

Ne, parfém nikdy na tkaniny nestříkejte, parfém patří na tělo!

Kam parfém nanášet a kde se navonět

Nejlepší jsou místa na těle s hmatným pulsem (tam, kde si dokážeme nahmatat srdeční tep). Nejlepší body jsou „véčko“ v klíčních kostech, mezi ňadry, na vnitřní straně loktů, vnitřní strana zápěstí (zápěstí o sebe netřete), podkolení jamka, za ušima, na spáncích a podél linie vlasů. Parfém můžeme nanést na tělo i tak, že jej stříkneme do vzduchu a projdeme se voňavou sprškou, která se lehounce uloží na těle.

parfém ArmaniTip – ať parfém déle voní

Parfém vám déle vydrží, když nakapete pár kapek na kousek vaty a schováte si ji do podprsenky.

Nebojte se aplikovat parfém sebevědomě. Jak jednou CoCo Chanel řekla: „ Žena by měla nosit svůj parfém na všech místech těla, kde chce být líbána“.

Co je to ambra

Známe rostlinou a živočišnou.

Rostlinná ambra

Je to rozpuštěná pryskyřice mnoha druhů jedlí. Má kouřovou, doutnavou a medově sladkou vůni. Je velice drahá.

Živočišná ambra

Jedná se o fixátor a samostatně nelibě páchne. Je o substance vylučována ze žaludku vorvaně. V parfému zajišťuje, aby vůně co nejdéle vydržela. Je velice vzácná a dnes běžne nahrazuje syntetickou náhražkou.

Co je aldehyd v parfémech

Pestrá směsice syntetických vůní, které nahrazují přírodní originál. První parfém s aldehydem byl legendární Chanel No. 5.

Co je Bergamot v parfémech

Olej získávaný z malého kyselého plodu zelené barvy. Je podobný hručce nebo planému citrónu. Guerlain jej použil, aby ohromil Napoleona při tvorbě eau de toilette.

Co je cibet v parfému

Jedná se o fixátor, který se získává ze žláz pod ocasem cibetky.

Co je dubový mech

Druh lišejníku s orientálním zápachem. Nazývá se také mouse an chine. Vytváří romantickou a nostalgickou měkkost parfému.

Fialka a její použití v parfému

Používají se lístky, nikoliv květy. Fixátory Udržují stabilitu a „výdrž“ vůně. Patří sem především – Cibet, ambra, mošus, kastoreum, santálové dřevo, vetyver, pačuli a dubový mech.

Jasmín a jeho tajemná vůněparfém Diesel

Vůně nádherného květu. Jeho vůně je bolestně sladká a magicky nedefinovatelná. Do dnes jej neumíme synteticky plně vyrobit. Jasmín se musí sbírat ručně a hned po ránu než vyjde slunce. Pro získání jednoho gramu esenciálního oleje je třeba použít 6 Kg okvětních lístků.

Kastoreum v parfémech

Jedná se o lymfatický výměšek kanadského bobra. Dnes se vyrábí laboratorně.

Co je Mošus

Afrodiziakum světa parfémů. Je to výměšek ze žláz samce kabara pižmového. Vytváří svůdnost parfému.

Myrha - dárek pro Ježíška

Marha je pryskyřice z trnitého keře. Sbírají jej kozy, které se volně pohybují mezi keři a objevují se potom s lepkavými nánosy na bradě. Ty se potom vyčesávají a prodávají na trhu.

Pačuli

Olej se získává z listů a stonků Pogostemon cablin. Vytváří orientální nádech parfému.

Růže - Rosa centifola

Dominatní růží pro parfémy je esence z rose de mai (Rosa centifola). Jsou to malé a nevýrazně vypadající růže s úžasnou vůní. Známé parfémy jsou například Joy, ARPEGE, SHALIMAR.

Santalové dřevo v parfémech

Je to lahodně vonící dřevo z indického stromu malabarský bílý santalový strom.

Třídění voňavek dle koncentrace - co je parfém, kolínská, toaletní voda

  • Kolínská voda
  • Toaletní voda
  • Parfémová voda
  • Parfém extrakt - parfém

parfém LacosteKolínská voda – eau de cologne

Standardně je zředěno cca. 80% značkového parfému v 85% alkoholu.

Toaletní voda – eau de toilette

Obsahuje 10% parfémového koncentrátu v 90% alkoholu.

Parfémová voda – eau de parfum

Obsahuje až 20% parfémového koncentrátu v 90% alkoholu.

Parfém extrakt - parfem

Obsahuje až 30% parfémového koncentrátu v 90% alkoholu. Je to pěkně silné, ale ekonomicky výhodné.

Přejeme vám hodně štěstí při výběru toho pravého parfému a ať vám přináší lásku a radost.  A nezapomínejte sledovat parfémové novinky!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies