Paintball - střelba na nečisto

Který kluk by si nerad hrál na vojáky. Svou vrozenou touhu po boji mohou muži uplatnit i v dospělosti, a to díky hře zvané paintball. Paintball ale není určen jen pro muže. Střílení barvivem plněných kuliček propadly i dámy.

Muž s paintballovou pistolí při západu slunce

Co je paintball a jak se hraje

Paintball je kolektivní hra, ve které proti sobě soupeří dvě nebo více družstev. Hraje se ze speciálními zbraněmi, které tlakem z CO2 nebo stlačeného vzduchu vystřelují přírodním barvivem plněné kuličky. Ty se po zásahu nepřítele rozprsknou a na jeho těle zanechají viditelný flek. Zasáhnutý hráč ze hry vypadává.

Paintball ve světě

Za necelé desetiletí se paintball stal jedním z nejvyhledávanějších adrenalinových sportů. Vlastně je to nejrychleji rostoucí sport v 90. letech. Hrají jej ve více než 35 zemích milióny mužů a žen všech věkových skupin i životních stylů, pracující i studenti, profesionálové i začátečníci.

Proč hrát paintball

Všichni paintballoví hráči sdílí společnou lásku k dobrodružství a mají silného, soutěživého ducha. Je to sport, ve kterém jsou si muži a ženy rovni a kde nevítězí mládí. Velikost a síla nejsou tak důležité jako inteligence a rozhodnost. Paintball je také sportem, který rozvijí osobnost. Hráči se učí významu týmové spolupráce a získávají sebedůvěru při rozvoji svých vůdčích schopností. Ale především, paintball je zábava. Jakmile Tě adrenalin začne rozohňovat, není pomoci, nadšeně propadneš hře.

Paintball je týmový sport a je podobný mnoha dalším na míči založených hrách. Takže jsou zde dva nebo více týmů snažící se dosáhnout cíle nebo úkolu. Paintball má pravidla, bodový systém, rozhodčí a mezinárodní turnaje. Paintball je nekontaktní, na akci založená fyzická a duševní činnost a je víc zábavná, než si dokážeš představit..

Paintball pro rozvoj osobnosti a posílení sebevědomí

Rozhodně se nejedná o propagace násilí, oslavu války, výuku střelby, přípravu do ozbrojených sil nebo navození pocitu nepřemožitelnosti. Paintball Tě učí významu spolupráce. Umožňuje zvýšit sebevědomí a rozvíjet základní řídící dovednosti. Naučí Tě uvědomit si, že skutečné bojiště je místo, kde bys doopravdy nechtěl být.

Paintballová hřiště

V současné době existuje spousta paintballových hřišť. Ne každé je ale vedeno zkušenými provozovateli. Při výběru paintball provozujícího sportovního klubu dbejte hlavně na to, aby byl personál zkušený - klub s delší historií než 3 roky bývá zárukou dobře pořádaných paintballových akcí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies