Paintball

Paintball je dnes velice populární hra, kdy hráči po sobě střílejí vzduchovými zbraněmi kuličky, které jsou naplněny barvou. Dá se považovat za simulaci klasické přestřelky.
Chlapec s paintballovou pistolí a ochranným oblečením

Historie paintballu

Paintball se poprvé objevil v Austrálii. Pasáci ovcí používali vzduchové pistole, které byly naplněné nesmyvatelným barvivem, k označení svých zvířat. Tato technika se postupem času rozšířila i ve Spojených státech amerických. Mezi pasáky se čas od času konaly „přestřelky“ těmito pistolemi. A právě oni byli prvními hráči paintballu.

Této hře začalo podléhat stále více lidí a už ne jen pasáků, všimla si jí dokonce i armáda. Ta paintball začala využívat při výcviku svých jednotek, jelikož se tak dal skvěle simulovat boj.

V roce 1981 se konal první oficiální turnaj v paintballu. Odehrál se v USA a od té doby se tato hra stává stále populárnější.

Hřiště pro paintball

Hřiště pro paintball mohou být různá, umělá nebo přírodní. Když hřiště nemá vegetaci, využívají se staré pneumatiky, překližky pro vytvoření pevností a bunkrů, dřevěné palety a jiné. Pokud je hřiště dobře postavené, budete objevovat stále nové možnosti pro hru, aniž by se stala jednotvárnou.

Průběh paintballu

Účelem paintballu je získat v časovém limitu 10 minut maximální počet bodů, což je 100. Typ hry, buď na jednu vlajku nebo na dvě, určí pořadatel.

Vybavení na paintball

  • Značkovací zbraně
  • Painballové kuličky
  • Oblečení s dlouhými rukávy a nohavicemi
  • Ochrana očí, uší a obličeje
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies