Ovesné vločky vám prodlouží život

Ovesné vločky jsou cereáliemi, jež pozitivně ovlivňují trávení a při pravidelné konzumaci vás chrání před civilizačními chorobami. Máte-li rádi ovesnou kaši, musli nebo si rádi dáte přímo ovesné vločky s jogurtem, děláte moc dobře.

Ovesné vločky

Ovesné vločky jsou zdravou stravou třetího tisíciletí a dokáží nás ochránit před nemocemi. Ovesné vločky mají přímý vliv na trávení a chrání vás tak před onemocněním tlustého střeva , před kardiovaskulárními nemocemi, ischemickou chorobou srdeční a také cukrovkou II. typu.

Ovesné vločky se jí od pradávna

Již naši předkové jedli oves v běžné stravě. V minulém století oves zatlačila do pozadí zájmu nabídka dříve nedostupných potravin a obiloviny všeobecně začaly být považovány za jídlo chudých. I když byl oves znám pro své léčivé účinky a vysokou výživovou hodnotu, v posledních letech se na něj bohužel zapomnělo.

Ovesné vločky v zájmu zdraví

V současnosti se z vědeckých a lékářských výzkumů dovídáme, jak moc jsou potraviny z ovesných vloček zdravé a na kolik funkcí v těle mají pozitivní vliv.

A proč ovesné vločky jíst?

Oves obsahuje rozpustnou i nerozpustnou formu vlákniny. Tyto formy vlákniny slouží pro správnou funkci střev (podporují peristaltiku střev a působí proti zácpě).
Rozpustná vláknina navíc na sebe váže LDL ("zlý") cholesterol a zamezuje kolísání cukru v krvi (prevence cukrovky II. typu a obezity).

Ovesné vločky mají skvělou skladbu aminokyselin, nezbytných pro stavbu a výživu svalů - jsou výbornou složkou stravy pro sportovce, těžce pracující a vynechat by je neměli ani děti, dospívající a těhotné ženy. 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.7 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies