Osvědčené tipy pro krásu vašich nohou

Většině žen záleží na svém vzhledu a poskytují tělu dostatečnou péči. Jsou ženy, které na to moc nedbají a potom se bojí obléknout sukni či plavky. Přitom péče o nohy není nijak komplikovaná. Co tedy pro své nohy můžeme udělat?

Ženské nohy v černé sukni

 

Holení

 

Stále nejoblíbenějším způsobem zbavení chloupků zůstává depilace. Holením žiletkou či holícím strojkem netrvá dlouho, je to snadné a hlavně při něm necítíte bolest. Tedy pokud se při spěchu neříznete. Nohy ale nebudou hladké dlouho. Když zvolíte epilaci, prodloužíte tím podstatně i dobu hladkých nohou. Ale tato metoda je bolestivější než ta předchozí. Chloupky si strojkem vytrháváte i s kořínky. Ještě je tu metoda, kdy se chloupků zbavíte pomocí vosku. Ale z takto upravené hladké pokožky se můžete radovat jen týden.

 

Pravidelný pohyb a vyvážená strava

 

I když to slyšíte ze všech stran, pro zdraví a pěkný vzhled vám nejvíce pomůže, když se budete pravidelně hýbat. Vážně vám trocha pohybu nijak neublíží. Musíte jen přemoct tu počáteční nechuť. Vašim nohám nijak neprospěje, když dlouho sedíte či stojíte na jednom místě. Oběhovému systému to škodí a můžete si tím způsobit křečové žíly. Do jídelníčku byste měli zařadit pohanku, luštěniny a listovou zeleninu. Jezte více jablek, rýže, těstovin a také vám pomohou semínka, ořechy a česnek.

 

Peeling a krémy

 

Díky peelingové péči bude pokožka vašich nohou hladší a zlepší se jejich prokrvení. Peelingem odstraníte odumřelé buňky. Když následně použijete tělový krém, lépe se vstřebá do pokožky.

 

Otužování

 

Studená sprcha na závěr vašeho koupelnového rituálu svědčí nejen vašim nohám, ale i celému tělu. Díky střídání teplé a studené vody se vám žíly budou smršťovat a roztahovat. Zvýšíte jejich pružnost a možná vám toto otužování pomůže i od křečí či pocitu těžkých nohou.

 

Vhodná obuv

 

Časté nošení podpatků či nevyhovující obuvi vašim nohám krásu nepřidá. Pokud trávíte celý den v uzavřených botách, vaše nohy se více potí a může vás trápit i jejich nepříjemný zápach. Raději se vyhýbejte botám z umělých vláken a vybírejte pečlivě i ponožky. Nejlepší jsou z přírodních materiálů (bavlna, bambus). Obuv byste nikomu neměla půjčovat a občas jim poskytněte péči i uvnitř. Kupte si nějaký desinfekční nebo antimykotický sprej a obuv tím vystříkejte.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies