Orgasmus ženy - jste multiorgastická?

Ženy mají odlišný orgasmus než muži a nepotřebují mezi stimulací odpočinek. Mnohonásobný orgasmus může prožít každá žena, ale podaří se to sotva polovině. Co to vlastně multiorgasmus je a jak ho žena prožívá? Jste schopná dosáhnout několika orgasmů?
Žena s tváři u lampy
Orgasmus, při kterém za sebou následuje řada jednotlivých vyvrcholení v určitém odstupu sekund až minut, tak jednoduše se dá multiorgasmus ženy popsat. Během této doby vzrušení ustupuje jen málo a v okamžiku vyvrcholení zase stoupá.

Mnohonásobný orgasmus žen

Řada žen prožívá multiorgasmus jako jediný dlouhý orgasmus s kontrakcemi různé intenzity. Žena také může prožívat ne přímo multiorgasmus, ale řadu jednotlivých orgasmů - když vzrušení mezi nimi na nějakou chvíli vždy opadává (není trvalé jako při multiorgasmu).

Odlišný orgasmus žen a mužů

U mužů po orgasmu nastává tzv. refrakterní fáze, kdy opadne sexuální vzrušivost a je třeba chvíle odpočinku, než je muž znovu schopen erekce. Ženy však mohou po jednom orgasmu ihned dospět k dalšímu. Možnost prožít multiorgamus závisí na různosti stimulace. U většiny žen proběhne orgasmus nejdříve při orálním sexu a poté při klasické souloži. Málokdy je tomu naopak.

Návod na mnohonásobný orgasmus?

Důležitá je souhra partnerů. Speciální návod neexistuje. Každá žena je jinak citlivá a vyhovuje jí jiná stimulace. Úkolem partnera je udržet sexuální vzrušení na určité hranici i po orgasmu.

Nepříjemné pocity při orgasmu

Jsou ženy, které multiorgasmus vyžadují. Ale existují i ženy, kterým stačí právě jeden orgasmus a další dráždění se pro ně stává nepříjemným, klitoris může být natolik podrážděný, že další jeho dráždění přináší ženě bolest. Dejte vždy na své pocity a sex si užívejte, neustálé soustředění se na další orgasmy vám potěšení nepřinese.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.3 Počet: 7 Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies