Odborné kurzy pro matky s dětmi

S narozením dítěte přichází spousta starostí a ne všechny maminky jsou schopny se s nimi beze stresu vypořádat. Přitom existuje spousta odborných kurzů, které vás naučí, jak zvládat péči o dítě od A do Z a ještě se přiučíte něco nového.

Matka držící své dítě

Přínos odborných kurzů pro matky s dětmi

Je-li vaše dítě stydlivé nebo plaché, právě na těchto kurzech se naučí zvládat svůj strach. Např. při zdolávání sportovního nářadí se zbavují strachu z překážek, při kontaktu s ostatními maminkami s dětmi začínají vnímat lidi jako přirozenou součást svého života. Zapojení do kolektivu je zároveň výbornou přípravou na školku.

Druhy kurzů pro matky s dětmi

Kurzy péče o dítě

Kurzy péče o dítě se zaměřují na rodiče s dětmi již od narození. Náplní kurzu je nácvik správné manipulace s dítětem, vytváření rituálů a denního režimu, informace o správném kojení a výživě kojenců, o cvičení dítěte, masážích, otužování, plavání a všem ostatním, co potřebujete vědět pro bezproblémové zvládnutí péče o dítě.

Cvičení pro matky s dětmi

Cvičení pro matky s dětmi je většinou zaměřené na rozvoj hrubé a jemné motoriky. Pod odborným vedením jsou lekce zaměřovány na správné držení těla, protahování všech svalových skupin a rozvoj základních přirozených dovedností (chůze, běh, lezení, házení apod.). To vše samozřejmě zábavnou formou hry. Tyto odborné i zábavné kurzy rozvíjí zdravý vztah mezi matkou a dítětem a vy navíc nasbíráte mnoho nové inspirace pro cvičení a hry u vás doma.

Fit ball pro děti

Fit ball jsou velké gymnastické míče, které ovlivňují zdravý růst a vývoj svalů vašeho dítěte. Jsou vhodné také pro děti s vadami páteře nebo s vadným držením těla.

Rehabilitační cvičení pro děti

Rehabilitační cvičení je vhodné pro děti po různých operacích nebo úrazech, při špatném držení těla, při dechových potížích. Program je veden fyzioterapeutem, který sestaví cvičební plán na míru vašeho dítěte. Vše, co se naučíte, pak můžete s dítětem využít při cvičení doma.

Plavání pro děti

Cílem plaveckých kurzů je správný rozvoj dětské psychiky a motoriky a zároveň osvojení si nových schopností. Dítě se může naučit nejen základním plaveckým dovednostem, ale i vytrvalosti a odolnosti.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies