Oblečte se na lyže stylově

Za pár dní nastane zima, což pro některé znamená vyrazit na hory a užívat si sněhu. Ale jaké oblečení je nejvhodnější a co obléknout dětem?

Muž držící snowboard za zády

Vybírejte podle typu sportu

Každý zimní sport, ať už se jedná o sjezdy na lyžích, snowboardu nebo jen běžkaření, vyžaduje pokaždé jiný druh oblečení. Správný výběr přitom hraje důležitou roli a to zejména proto, abyste se při sportování cítili dobře, nikde vás nic netlačilo, neklouzalo a nestudilo.

Především u dětí, které se neustále vrtí, padají a válejí se ve sněhu, je takové opatření nezbytné. Sníh zalézá do všech možných skulin a zanedlouho jsou celé promáčené. Abyste se po hodinovém výletu nemuseli vracet domů, využijte kvalitních oděvů, které jsou voděodolné.

Jedeme na lyže

Prvním předpokladem pro všechny uvedené druhy sportů je vrstvené oblečení. Jednotlivé vrstvy vás zahřejí, první z nich by ale neměla obsahovat přebytečné švy, které by vás mohly tlačit. Na lyžování si vyberte oděv, jenž bude vaše tělo udržovat při stálé teplotě. U tohoto sportu se příliš nezahřejete, a proto raději volte spodní vrstvu s delšími rukávy i nohavicemi.

Další vrstvou může být teplá mikina či hustý svetr. Bunda a kalhoty by neměly propouštět vodu a aby vám pod bundu nefoukalo, vybavte se takovou, která se dá stáhnout v pase. Stejnou vlastnost by měly mít i rukavice, které lze stáhnout za zápěstím. Tato volba oděvu je vhodná i pro snowboardisty.

Něco pro běžkaře

Jezdíte-li na běžky pravidelně, víte, které oblečení vám dělá nejlépe. Pro ty, kteří se na ně teprve chystají, je tu několik dobrých rad. Na běžkách se tělo rychle zahřeje, zpotí a pak se člověk cítí přehřátý. Proto je opět nejlepší volbou vrstvené oblečení, při které ale vynechte bavlnu. Vsákne veškerý pot a když se zastavíte, abyste si odpočali, bavlněné prádlo se ochladí a riskujete prochladnutí. Nenavlékejte se zbytečně teplými svetry a nezapomeňte na pokrývku hlavy.

Kvalitní oděv může odrazovat svou cenou, ale vzhledem k jeho vlastnostem je pořízení nevyhnutelné, hlavně pro děti. Často při hrách nevnímají, že jsou promočení a nachlazení je na světě.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies