Objevte krásy slovenského ráje

Svou přírodní krásou vás Slovenský ráj jistě nezklame. Není zde jazyková bariéra a kurz koruny je zde o něco větší,tudíž pro nás výhodný. Proč si tedy neužít krásnou letní dovolenou za málo peněz?
Cesta uprostřed lesa

Slovenský ráj - nejkrásnější místo Slovenska

Ačkoli by vás mohl zmást název, Slovenský ráj je pouze pojmenování oblasti Slovenského rudohoří, které patří se svými přírodními scenériemi mezi jedno z nejdivočejších a nejkrásnějších míst celého Slovenska.

 

Slovenský ráj byl v roce 1988 označen za národní park o rozloze 19 763 ha a s ochranným pásmem o rozloze 13 011 ha. Leží směrem na jih od Vysokých Tater a na východ od Nízkých Tater.

 

Klimaticky se řadí území národního parku do chladných oblastí, kde je průměrná teplota v zimním období mezi -5 °C až -6,5 °C, v letních měsících se pak průměr pohybuje od 13,5 °C do 16 °C.

Co nabízí zdejší letní dovolená - krásu přírody, adrenalin a zábavu

Slovenský Ráj se stal jedním z nejnavštěvovanějších míst Slovenska. Je velmi atraktivní pro příležitostné turisty, kteří chtějí strávit dovolenou v klidném přírodním prostředí. Ovšem při většině výletů se určitě nudit nebudete.

 

Nouze nebude ani o trochu adrenalinu v krvi, protože většina naplánovaných tras skrz národní park se stává z výstupu roklinami vzhůru po žebřících a dřevěných lávkách. V těsné blízkosti navíc s proudícími vodopády. Trasy jsou rozděleny dle délky a náročnosti, jistě nebudete mít problém s výběrem.

Léto a dovolená - užitečné rady

Za největší dopravní a městské centrum širokého okolí se dá označit Spišská Nová Ves. Zde je možno pořídit nákup potřebných položek pro váš zdejší pobyt. Ubytování je možno v letních turistických střediscích Podlesok a Dedinky, jež se nachází blízko vodní nádrže Palcmanská Maša. Ubytování taktéž poskytují zdejší domorodci v krásných dřevěných chatkách.

Léto, moře, dovolená, cestování - další zajímavé články pro muže a ženy

Očkování před cestou do zahraničí

Dovolená - cestujeme autem po Evropě

Jak se vypořádat s časovým posunem při cestování

Letecká doprava - práva zákazníka

Cestovní pas a vaše dovolená

Last minute – dovolená 2008 na poslední chvíli

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies