Nové testy v autoškolách

Od července tohoto roku se budou závěrečné testy v autoškolách skládat výhradně elektronicky. Proč, jak budou vypadat a v čem se liší od testů původních se dozvíte v tomto článku.
Muž sedící v za volantem automobilu

Podoba nových testů

Zkušební testy budou obsahovat až tisíc otázek a budou počítačem vybírány náhodně. Měnit se bude i pořadí možných odpovědí a typy odpovědí. Kromě klasického a, b, c přibudou také otázky s možností odpovědí ano nebo ne. Každý test bude v podstatě originál.

Některé otázky budou doplňeny fotografiemi, aby se řešená situce co nejvíce přiblížila realitě. Uchazeč může získat maximálně 50 bodů, minimálně 43 jich musí získat pro složení zkoušky. Vedle elektronických zkoušek bude nadále platit část praktická (jízda, ovládání a údržba vozidla).

Důvody zavedení nových testů

Elektronické zkoušky mnohem více prověří odborné znalosti uchazeče a znemožní případné manipulace s výsledky testů. Uchazečům už biflování odpovědí a, b, c nebude nic platné. Budou se muset testy opravdu naučit, čímž se zvýší jejich připravenost a zároveň tak i bezpečnost silničního provozu.

Uchazeči si budou moci zkušební otázky procvičovat na internetu, cvičnými testy si mohou oživit své znalosti i běžní řidiči.

Přečtěte si také o novém mobilním komunikátoru - více v článku



Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies