Nevinný kašel nebo zápal plic?

Kašel se nikdy neobjevuje jen tak, většinou je doprovázen nachlazením nebo běžnou virózou. Trápí-li vás kašel dlouhodobě, je třeba vyhodnotit jakou zvolit nejvhodnější léčbu.
Léčivá bylina heřmánek
Bolesti hlavy, rýma, nepříjemné škrábání v krku a nepřestávající kašel - časté příznaky virového onemocnění.

Kašel a léčba

Tělo se s viry musí vypořádat samo, tělo můžete pouze podpořit v léčbě prostředky zmírňující příznaky nachlazení a posilující imunitní systém.
Z přírodní léčby jsou osvědčeny účinky heřmánku (inhalace), přijímání dostatečného množství tekutin a rostlinných přípravků na uvolnění hlenů.
Pro zlepšení obrannyschopnosti vyzkoušejte třeba echinaceové kapky a zvyšte přísun vitaminu C. Pokud je to možné, nemoc nepřecházejte - organismus se tím oslabuje a nemoci časem stejně podlehnete, přitom hrozí riziko závažných komplikací.

Dlouhotrvající kašel

Pokud kašel trvá déle než týden a nepociťujete žádné zlepšení, měli byste navštívit lékaře. U déletrvajícího kašle jsou na vině bakterie, které u oslabeného organismu mouhou vyvolat bronchitidu nebo zápal plic.
Hlavním příznakem je horečka. Je-li kašel provázen horečkou, infekce může být velmi nebezpečná zejména u starších pacientů a dětí. Varujícími příznaky je rovněž časté vykašlávání hlenu, dušnost, pískot na hrudníku.

V těchto případech neotálejte s návštěvou lékaře. Myslete na to, že včasná léčba urychlí uzdravení.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies