Nevěra - věrní nevěrní

Nevěra - nekonečné téma. Každý o ni ví, mnozí si ji nedokáži přiznat. Existují ale i páry, pro které se stává nevěra kořením jejich vztahu. Jak se na ni dívají a co od ní očekávají?
Muž objímající ženu

Věrní nevěrní

Stereotyp a nuda se občas objeví v každém vztahu. Někdo hledá nové „koření“ v podobě záletů.

Nevěra – jak se na ni díváme?

Nevěra je obecně považována za nemorální. Přesto však pořád existuje a existovat bude. Nevěra se může někdy stát až posedlostí, kdy se tomuto druhu „závislosti“ dotyčný jen těžko ubrání. Rovněž je známo, že pro muže není přirozené setrvávat v jednom vztahu. Jsou v nich skryty potlačované lovecké pudy a touha po co největší reprodukovatelnosti. O nevěře se příliš nemluví. Když už je, většinou se o ni taktně mlčí, protože: „Co oči nevidí, srdce nebolí“.

Věrní nevěrní – no a co?

Existují však páry, pro které nevěra v klasickém slova smyslu neexistuje. Nepovažuji ji za něco, co by jejich vztah narušovalo. Naopak je pro ně signálem, že se nikdy nerozejdou. Vypadají zamilovaně, problém je ale v tom, že každý do někoho jiného. Pomocí nevěry se zbavují šedivé rutiny, prožívají vášeň a zamilovanost. Nevěru mezi sebou netají, naopak: vzájemně se svěřují.

Věrní nevěrní – co to přináší? Nevěra a city

Pokud na takovou dohodu páry přistoupí, nic proti tomu. Vše je v pořádku, když pro oba na prvním místě stále zůstává rodina a na oko funguje normálně. Když se sejdou dvě stejně temperamentní povahy. Co je ale k tomu žene? Stereotyp, strach z nudy, nevybouřenost, touha poznávat nové tváře, těla, osudy, vášně, dobrodružství. Nevěra je nebezpečná tehdy, pokud se s ní jeden z partnerů nedokáže vyrovnat.

Věrní nevěrní – jak to nesou milenky a milenci? Nevěra jak se pozná

Pokud se jedná pouze o nezávazný zálet, pak si milenci a milenky nic od toho neslibují. Pokud však ženy očekávají, že se z toho může něco vyvinout, obvyklé to není dobře. O to horší je, když ví, že přítel by nikdy rodinu neopustil. Ženy tak trochu potřebují být bezmezně milovány a většinou dávají přednost něčemu nadějnějšímu a vážnějšímu. Taktéž muži se mohou cítit uraženi ve své mužské ješitnosti, když žena svému manželovi nevěru otevřeně přiznává.

Věrní nevěrní – nevěra a co potom - odpuštění?

Lidem, kteří berou nevěru otevřeně a kladně vadí pomyšlení, že se manželé sice nepodvádí, ale tráví spolu spoustu nenaplněného času. Tráví spolu čas před televizí, leží vedle sebe, ale nedotknou se sebe. Žijí spolu jen ze strachu, že by zůstali sami. Pokud má žena milence a muž milenku, může to být pro mnohé odsouzeníhodné, ale když o tom vědí.. Říkají si, že sami si sobě nemohou zevšednět a mají si o čem povídat...
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies