Netradiční silvestrovské drinky

Buďte originální a příchod Nového roku oslavte netradičním drinkem. V dnešním článku naleznete recept na drink zvaný malinová vášeň, dále také na bílou paní, jahodové mojito nebo ledový čaj Long Island.

Modrý nápoj ve sklenici s plátkem kiwi

Malinová vášeň (recept pro jednu osobu)

Budeme potřebovat 4 cl vodky, 2 cl sektu, 2 čtvrtky citrónu, ovocný sirup (malinový nebo kiwi), 1 dcl malinového likéru.

V šejkru smícháme čerstvou citrónovou šťávu s vodkou, sektem a ovocným sirupem. Dobře promícháme a nalijeme do připravených sklenic s ledem, jejichž okraje namočíme do ovocného sirupu a ponoříme do krystalového cukru. Dolijeme malinovým likérem, dozdobíme plátkem citrónu a podáváme.

Ledový čaj Long Island (recept pro jednu osobu)

Budeme potřebovat 1,5 cl Cointreau, 1,5 cl světlého rumu, 1,5 cl ginu, 1,5 cl stříbrné tequily, 1,5 cl vodky, 3 cl ovocného sirupu, 2,5 cl citrónové šťávy, Coca Colu a plátek citrónu na ozdobu.

V šejkru smícháme čerstvou citrónovou šťávu s vodkou, rumem, ginem, tequilou, cointreau a ovocným sirupem. Dobře promícháme a nalijeme do připravených sklenic. Dolijeme Coca Colou, dozdobíme plátkem citrónu a podáváme.

Bílá paní (recept pro jednu osobu)

Budeme potřebovat 2 cl ginu, 2 cl Cointreau, 3 cl citrónové šťávy, 1 cl cukrového sirupu, led a plátek citrónu na ozdobu.

V šejkru smícháme led, gin, cointreau, cukrový sirup a citrónovou šťávu. Dobře promícháme a nalijeme do připravených sklenic, jejichž okraje namočíme do ovocného sirupu a ponoříme do krystalového cukru. Dozdobíme plátkem citrónu a podáváme.

Jahodové mojito (recept pro jednu osobu)

Budeme potřebovat 4 cl bílého rumu, 5 cl limetového džusu, 5 cl sody, 10 lístků čerstvé máty, 3 – 4 jahody, ½ polovinu limety, 2 lžičky hnědého (třtinového) cukru a plátek limety na ozdobu.

Do připravené sklenice nasypeme lžíci třtinového cukru, přidáme jahody, limetu a rozmačkáme je. Přidáme limetový džus a požmoulané lístky máty, které promačkáme spolu se směsí ve sklenici. Téměř po okraj sklenice přidáme ledovou tříšť nebo kostky ledu, přidáme bílý rum a dolijeme sklenici sodou. Dozdobíme plátkem citrónu a podáváme.

Chcete si připít Cosmopolitanem, Piňakoládou, Swiming poolem, Daikiri nebo Tequilou Sunrise? Recepty na tyto drinky naleznete v následujícím článku >

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies