Není jóga, jako jóga...

Jóga je jedním z nejlepších způsobů jak najít souznění s vlastním tělem, myslí i duší. Díky józe budete ohebnější, vybudujete si celkovou sílu těla a budete fyzicky zdatnější, ulevíte svým bolavým zádům a lépe zvládnete každodenní stresové situace.

Žena držící zelenou karimatku

Jóga pro zdraví a krásné tělo

Jóga je jedním z nejlepších způsobů jak najít souznění s vlastním tělem, myslí i duší. Díky józe budete ohebnější, vybudujete si celkovou sílu těla a budete fyzicky zdatnější, ulevíte svým bolavým zádům a lépe zvládnete každodenní stresové situace.

Hatha jóga

Je uceleným systémem tělesných cvičení k harmonizaci těla, mysli a jemných energií. Hlavní zásadou jsou nenásilné cviky do příjemného protažení či příjemné únavy a zaměření se na svůj pravidelný dech.

Power jóga

Power jóga je založená na tradiční józe s tím rozdílem, že je dynamická a má choreografii, která z ní nakonec vytvoří plynulý sled pozic.

Bikram (horká) jóga

I když je horká jóga, správně zvaná bikram jóga, u nás novým sportem, rychle si nachází své zastánce. Bikram jóga obsahuje 26 póz Hatha jógy neboli fyzické jógy a dvě dýchací cvičení v sále vyhřátém na 42 °C.

Každá z póz připravuje vaše tělo na pózu následující a pořadí se nikdy nemění. Bikram jóga nabízí opakování pozic a díky tomu dochází k rychlému zlepšení provádění cviků. Vysoká teplota snižuje nebezpečí natažení svalů a úrazu.

Ashtanga jóga

Ashtanga jóga nebo také přesněji jóga o osmi krocích zahrnuje soubor technik, které se navzájem doplňují a tvoří souhrn cvičení. První čtyři kroky se týkají péče o vnější stránku osobnosti, další čtyři podporují vnitřní či osobnější stránku.

Jógalates

Jógalates je cvičební program, který spojuje nejlepší prvky power jógy a metody pilates. Efektivitu cvičení zvyšuje využití overballu a díky tomu dochází k intenzivnímu zapojení zejména svalů nohou, hýždí a břicha.

Jógalates posiluje a protahuje všechny hlavní svalové skupiny a hlubší svaly, zlepšuje držení těla, zpevňuje svaly.

Cvičení a fitness - další zajímavé rady pro muže a ženy

Cvičení – sporty vhodné pro vaši postavu

Pilates – pro fyzickou i psychickou rovnováhu

Kurz správného posilování

Břišní tance – pro relaxaci a krásné tělo

Do léta krásná a štíhlá …

Oblečení z moiry - ideální nejen na sport

Strečink a úvod k posilování

Cviky pro pevná záda

Zhubněte ve tváři

Cvičte podle svého tělesného typu

Cviky na zpevnění ramen

Kruhový trénink v posilovně

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies