Nemoci v rodině

Zdědit po rodičích můžete ledacos, bohužel jsou to i sklony k některým nemocem. Neznamená to však, že byste měli jen čekat, až to jednou přijde. I dědičným chorobám se můžete bránit.
Muž s pootevřenými ústy držící plátek papaji

Obezita je dědičnou nemocí

Váha je ovlivněna genetikou z 60%. Je-li tedy většina vašich rodinných příslušníků "oplácanějších" máte bohužel naději mít stejné sklony. Neznamená to však, že nutně takoví být musíte. Záleží na vašem životním stylu a jak dokážete udržet na uzdě své chutě.

Alergie jako nemoc v rodině

Trpí-li jeden z vašich rodičů alergií, máte ze 40% šanci, že propukne alergie i u vás. Pokud jsou oba rodiče alergici, pak je riziko až 75%! Alergie může propuknout v kterémkoli věku, proto pro jistotu nekuřte, nemazlete se se zvířaty a často utírejte prach.

Rakovina prsu rodinnou nemocí

Rakovinou prsu trpí již každá dvanáctá žena. Máte-li rakovinu v rodině, podstupujte pravidelně screeningová vyšetření, každý měsíc si sama vyšetřete prsa a sportujte - pohyb povzbuzuje imunitu. Z jídla se vyhýbejte živočišným tukům, předcházejte nadváze. Určitým rizikem je i bezdětnost.

Dědičné predispozice odhalí diagnostický přístroj OBERON - více v článku

Cukrovka nemocí v rodině

První typ cukrovky se objevuje již v dětství - proti tomuto typu jste sami bezmocní, musíte tělu dodávat inzulín. Druhý typ přichází ve stáří a geny za něj nemohou - rozvíjí jej nadváha.

Alzheimerova choroba rodinnou nemocí

Příčinou této choroby nejsou doposud jasné. Na rozvoji alzheimeru pracuje nejen genetika, ale i životní styl a vlivy prostředí. Nejlepší prevencí je co nejvíce namáhat mozek (luštěte křížovky, učte se, čtěte...).

Hypertenzi ovlivňuje genetika

Vysoký krevní tlak má každý pátý člověk. Třetina nemocných však podle lékařů o své nemoci ani neví. Přestože příčina hypertenze není známa, geny zde podle lékařů hrají podstatnou roli. Máte-li v rodině někoho s hypertenzí, nechávejte si pravidelně měřit tlak a dodržujte zdravý životní styl.

Další zajímavé články

Echinacea - přírodní antibiotikum

Česnek - rostlinný všelék

Ovesné vločky vám prodlouží život

Meditace - když mysl odpočívá

Jídelníček proti vráskám

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies