Některé věci nejsou tak zdravé, jak jste si mysleli!

Když někdo o něčem prohlásí, že je to zdraví škodlivé, stejně se najdou takoví, kteří nebudou souhlasit. Vždy existují zastánci a odpůrci. Jedině vlastní zkušeností můžeme změnit názor na určitou věc. Ale když něco používáme delší dobu, pak svůj přístup k dané věci měnit nechceme. Vnímáme to jako chybu v našem systému a změnu pak vidíme, jako něco špatného.

úklid

 

Naše babičky se občas taky spletou. Jestli vám radily, že si máte po obědě na chvilku zdřímnout či si jen tak lehnout, abyste nabrali sílu na zbytek dne, není to pravda. Tělo potřebuje jídlo dobře strávit a nepomůžete mu tím, že si lehnete. Dokonce vám může být i špatně od žaludku. Místo odpolední “siesty”, kterou si v práci stejně nemůžete dovolit, se běžte raději projít. Krátká a svižná procházka, to je to pravé pro vaše zažívání.

 

Co vám také neprospívá, je příliš teplá voda u sprchování či koupání. Pokud se často myjete v horké či přímo vařící vodě, snižujete si imunitu. Také se tímto způsobem mytí vysušíte a podráždíte pokožku. Pokud si dáváte záležet na opravdu čistém (až sterilním) prostředí ve vaší domácnosti, i to škodí. Znáte to rčení “čeho je moc, toho je příliš”. Pokud to s hygienou přeháníte, můžete to vyvolat nejen neurózu (duševní nerovnováhu, stres, tíseň), ale i sennou rýmu, astma či ekzémy.

 

Lidem, kteří žijí v příliš sterilním prostředí, se postupně oslabuje imunita. Ve sterilním prostředí se lidský imunitní systém nemá čím zaměstnat. Pak se často stává, že organismus reaguje na neškodné podněty, kterými mohou být například - zvířecí srst, arašídy, pyl, roztoči a jiné. Imunita se nijak nevyvíjí a proto je tělo náchylnější k nemocem a alergiím. Proto čistěte s mírou a nijak to s úklidem nepřehánějte.

 

Někteří lidé si myslí, že je zdravé chodit na “velkou” jen jednou denně. V tom případě se mýlí. Pokud chodíte na “velkou” několikrát denně nebo naopak párkrát za týden (třeba obden), vše je v pořádku. Záleží především na vašem stravování, množství tekutin, které vypijete, jak často sportujete nebo sedíte. Určitě jste si všimli, že když se častěji hýbete, chodíte také častěji na toaletu. Takže jediné, co byste měli řešit, je krev ve stolici, jiná konzistence nebo když vás doprovázejí křeče a bolesti.

 

Jestliže vás někdo strašil, že si zkazíte oči, když si budete číst při slabém světle, není tomu tak. Většina očních lékařů vám sdělí, že se trvalého poškození zraku nemusíte bát. Vaše oči se sice rychleji unaví, častěji mrkáte a máte problém zaostřit, ale až si odpočinete, vše se zase srovná.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies