Nejzdravější koření a bylinky

Ochraňujte své zdraví v souladu s přírodou, vždyť jde o světový trend. I přední odborníci tvrdí, že se moderní věda navrací k původnímu léčitelství. S používáním koření a bylinek můžete svůj oraganismus chránit před vznikem mnoha nemocí, hlavně před civilizačními chorobami.

Koření zvané kurkuma

Voňavý rozmarýn

Rozmarýn obsahuje velké množství látek s antioxidačními účinky, což je pro prevenci rakoviny hodně důležité. Antioxidanty také dokáží likvidovat bakterie v jídle, do kterého rozmarým přidáte. Hravě zabraňuje kažení masa.

Vzácný šafrán

Bylinka určená všem, ale především ženám. Šafrán zmírňuje příznaky premenstruačního syndromu. Trápí vás? Přidejte si šafrán do rýže nebo si udělejte domácí nudle do polévky a dodejte jim krásnou barvua zdraví šafránem. Zatočíte s depresí, dobrou náladou budete jen hýřit.

Skořice pro diabetiky

Pomůže lidem s diabetem 1. i 2. typu. S hladinou cukru zatočí jedna malá lžička skořice za den. Pokud nezvládnete pozřít celou lžičku, ochuťte si skořicí jogurt nebo ovesné vločky ke snídani s jablkem.

Malý zázrak – zázvor

Zázvor je snad lékem na všechny neduhy. Sklidní podrážděný žaludek, uvolňuje svaly, tlumí bolest kloubů. Zatočí s nachlazením, pro posílení imunity je jako stvořený. Uvařte si zázvorový „čaj“ s citronem a medem, uvidíte jak vás pohladí nejen na duši.

Šalvěj proti zánětu

Šalvěj pomůže s bolavým zubem, zánětem v dutině ústní a v krku, ale umí toho mnohem více. Dokonce pomáhá proti pocení, zlepšuje pamět a zatočí s bolestí žaludku a nevolností.

Zelená petrželka

Opět něco pro zdraví žen. Petržel se doporučuje jako prevence proti rakovině prsu. Takže čerstvou nebo sušenou petrželovou nať přidávejte kam jen to půjde. Do polévky, na chleba s máslem, na brambory, do rýže i do pomazánek. Uděláte hodně pro své zdraví a ještě to bude dobře chutnat.

Kurkuma

Kurkumu přidávejte do luštěnin, prý potom nebudou tak nadýmat, ale to je vedlejší. Když budete kurkumu používat, ubráníte se nachlazení a dýchacím obtížím. Podpoříte hojení ran, zmírníte bolest a budete bojovat proti nádorovému onemocnění.

Zdraví chilli papriček

Máte problémy s nadváhou, která je spojená se vznikem civilizačních chorob? Chilli papričky vám pomohou. Obsahují totiž kapsaicin, což je látka pozitivně ovlivňující metabolismus. Kapsaicin oddaluje hlad a snižuje riziko vzniku žaludečních vředů.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies