Nejkrásnější zámecké zahrady v Čechách

Ještě než ubývající počet slunečních dní stačí zahalit přírodu do podzimního závoje, využijte toho a udělejte si výlet do některé z našich nejkrásnějších zámeckých zahrad. České zámky se mohou chlubit opravdu přenádhernou zelení!
Ulička mezi sochami

Trója - perla mezi českými zámky

Pokud nebydlíte v Praze ani jejím okolí, myslete na tento pozoruhodný zámek, až zde budete mít cestu. Zdejší zámecká zahrada je ukázkou dokonalé symbiózy geometrie, vodních prvků, soch, plastik a zeleně. Zajisté vás uchvátí i obrovská kašna a přírodní bludiště.

Hořovice - další tip na romantický výlet

Hořovický zámek, nacházející se v blízkosti Berouna, se pyšní parkem o ploše 6,4 hektarů. Je nádherný nejen na jaře a v létě, ale i na podzim a v zimě. Bohatá květinová výzdoba, romantické terasy a dlouhá lipová alej zakončená tzv. Sluneční bránou se sochami Matyáše Bernarda Brauna, to všechno jsou důvody, proč si sem určitě udělat výlet.

Kratochvíle zkrátí nudné chvíle

Obyvatelé jižních Čech by si neměli nechat ujít letohrádek Kratochvíle, postavený v renesančním stylu. Najdete jej nedaleko Prachatic. Zámecká zahrada nabízí spoustu italských prvků. Vysázené bylinky jsou zde uspořádány do geometrických obrazců. V těsné blízkosti letohrádku se nachází několik jízdáren a stájí s koňmi.

Nové Hrady nejsou hrad, ale zámek

Tento zámek, oprávněně nazývaný český Versailles, má nádhernou francouzskou zahradu s fontánami a zahradním altánkem. Projít se můžete také v přilehlém anglickém parku. Součástí areálu jsou i stáje s koňmi a výběhy jelenů a daňků. Zámek Nové Hrady se nachází nedaleko Pardubic.

Další tipy na výlet (nejen) v Čechách

Lázně Poděbrady
ZOO – výlety pro rodiče s dětmi
Český ráj – romantická dovolená v Čechách
Nejkrásnější místa u nás – 1. díl
Nejkrásnější místa u nás – 2. díl
Turistika – oblíbená turistická místa u nás – 3. díl
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies