Nejkrásnější místa u nás – 2. díl

Přinášíme vám další díl nejkrásnějších míst v České republice, které rozhodně stojí za to navštívit. Chcete se dozvědět, která místa jsou rájem na zemi pro romantiky, vášnivé turisty nebo například milovníky vína?
Pohled na krajinu

Cestování – dovolená v ČR

Mělník a ochutnávka dobrého vína

Mělník je krásné město, které se nachází na soutoku Vltavy s Labem. Uprostřed města vyrostl nádherný renesanční zámek, který je zároveň jeho dominantou. Rodina Lobkoviců, která zámek založila, zde stále žije a stará se také o místní produkci lahodného vína. Na své si přijdou jak milovníci historie a vkusu, tak milovníci vína, které jistě proslaveným mělnickým vínem nepohrdnou.

Bozkovské jeskyně

V Bozkovských jeskyních roztaje i ten nejzarputilejší realista. Tento rozsáhlý jeskynní útvar je totiž jedním z nejkrásnějších, které u nás najdete. Slavné podzemní jezero je otevřeno konečně také pro turisty a můžete zde obdivovat nádherné podzemní skalní útvary. Navštívit můžete také překrásný zámek Sychrov, který se nachází v blízkosti Bozkovských jeskyní.

Zámek Červená Lhota

Zámek Červená Lhota není mezi turisty příliš známý, a my vám jeho návštěvu nabízíme z toho důvodu, že i přes jeho neznámost patří mezi nejkrásnější místa u nás. Nachází se v jižních Čechách, asi 20 kilometrů od Jindřichova Hradce. Romantický zámek nabízí atypický červený vzhled, jako stvořený pro romantický výlet. K zámku patří také překrásný rozlehlý park, kde si užijete dlouhou zdravotní procházku.

Slavkov u Brna

Slavkov u Brna je spíše známý ve světě jako Austerlitz, a to díky bitvě tří císařů, které se zde uskutečnila roku 1805. Můžete navštívit úchvatný památník nebo se kochat nádhernou panenskou přírodou, která se okolo Slavkova nachází. Navštívit můžete také barokní zámek, kde se mimo jiné nachází obrazová galerie umění.

 

Dovolená - cestujeme autem po Evropě

Jak se vypořádat s časovým posunem při cestování

Nejkrásnější místa u nás - 1. díl

Nejkrásnější přímořská letoviska - 2. díl

Letecká doprava - práva zákazníka

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies