Nejhorší dietní omyly – vyvarujte se jich!

Rozhodli jste se držet dietu a vylepšit si tak svou postavu? Vyvarujte se nejhorších dietních omylů, které vám mohou vaši snahu být o pár kilogramů lehčí snadno pokazit. Nejhorší dietní omyly naleznete v dnešním článku.

Obličej ženy s rudými vlasy

Snídaně je základ diety, nevynechávejte ji!

Snídaně by měla být pro každého důležitým startem do nového dne. Mnoho lidí si myslí, že když se ráno nenasnídá nebo si dá jen kávu, pomůže jim to při hubnutí. OMYL! Náš organismus potřebuje po dlouhé noci doplnit energii a jestliže se nenasnídáte, budete se cítit unaveni.

Jezte málo, ale častěji – ano to je známé dietní pravidlo. Ideální je jíst 5 krát denně, malé dávky jídla. Váš žaludek bude neustále sytý, budete mít dobrý pocit a přitom ještě zhubnete.

Místo cukru umělé sladidla? Ne, raději ne...

Umělá sladidla se používají jako náhražka cukru a přitom neobsahují skoro žádné kalorie. OMYL! Umělé sladidla jsou sice bez kalorií, ale ovšem pozor, protože tento cukr necukr podporuje chuť na sladké. To je způsobeno snížením hladiny glukózy v krvi po jeho konzumaci.

Když jím vše LIGHT, zhubnu...Další omyl!

Mnoho posedlíků diet jeví obrovský zájem o potraviny označené jako light, jakmile je spatří a myslí si, že když jí jen tyto potraviny tak nemohou přibrat, ba naopak si myslí, že ještě zhubnou.

OMYL! I tyto light výrobky obsahují poměrně dost kalorií a některé navíc cukr a mouku. Mimo jiné u většiny vyvolají pocit, že když jsou light, můžou si jich dopřávat více.

Dieta a hubnutí - dostatek nebo nedostatek spánku?

I spánek je při hubnutí hodně důležitý, proto ho neošizujte, ale zas také to s ním nepřehánějte. Nedostatek spánku, ale také nadbytek spánku vám totiž přivodí podrážděnou náladu, následné sklony omezit dietu a jíst jen nezdravé věci pro doplnění energie. Ideální doba spánku je okolo sedmi hodin denně.

Další zajímavé články a rady z rubriky zdravé hubnutí

Co by nemělo chybět v dietním jídelníčku?

Známé diety celebrit

Užívejte si thajské masáže

Dieta - jak správně jíst?

Asijská dieta - buďte asijsky štíhlá...

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies