Nebaví vás hrát si s dítětem?

Připadá vám hraní si s vlastním dítětem nudné? Bojíte se o tom mluvit, protože si myslíte, že pak budete působit dojmem špatné matky? Bát se nemusíte, protože v tom nejste rozhodně sama! Víte, co způsobuje tento pocit a nebo, jak se naučit projevit nehraný zájem o hraní si s dítětem?

Dítě držící dvě barevné autíčka

Za vše může dnešní doba

To, že vás nebaví hrát si s vlastním dítětem, rozhodně není nic neobvyklého. Většina součastných matek měla dětství, kdy si hraní příliš neužila a dětství strávila ve školce, škole, školní družině a nebo v nejrůznějších kroužcích. Není proto divu, že začít učit se hrát si s dítětem v dospělosti mnoho z nich nebaví.

Navíc matky, které jsou doma se svými dětmi, by měly podle součastných společenských norem stihnout nejen opečovávat a vychovávat své děti, ale také perfektně zvládat domácnost - a to včetně úklidu, praní, žehlení a vaření dětem i partnerovi. K tomu všemu navíc neztratit kontakt se svým okolím a zaměstnáním, nejlépe vydělávat a ještě se 24 hodin usmívat...

Zdá se vám to nemožné? Máte pravdu, tolik věcí se doopravdy stihnout nedá... Nelamte si proto hlavu s tím, že něco z výše uvedeného „seznamu" nestihnete. Na mateřské jste zejména proto, abyste svého potomka provedla nejdůležitějším obdobím, kterým je jeho dětství. A nejvíce jej naučíte právě prostřednictvím her.

Pro zajímavost:

Nedávno provedený průzkum ukázal, že více než 30% rodičů považuje hraní si se svými dětmi za „nudné". Výzkum byl proveden v Disneylandu, konkrétně pak ve Francii a Velké Británii.

Aby vás hraní s dětmi bavilo

Zajímá vás, zda-li jde zájem o hraní si s dítětem v dospělosti naučit? Bohužel vás zklameme, protože nejde. Jediné co vám můžeme doporučit, tak to, abyste se snažili s dítětem hrát takové hry, které budou alespoň částečně bavit i vás. Také hry pravidelně obměňujte, aby vám nezevšedněly. Her je opravdu spousta, nemusíte se tedy bát, že vám jen tak dojdou nápady. Uvidíte, že pokud budou hry bavit vás, budou bavit i vaše dítě.

Inspirovat se můžete například hrami, které jsou uvedeny v následujících článcích:

Zábava pro děti - zdarma

Místo televize dětem čtěte!

Děti a vhodné hry pro rozvoj sociálních vztahů

Nejoblíbenější stolní hry

Když venku prší - tipy na domácí hry

Strategické hry rozvíjí dětskou kreativitu

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies