Navštivte nejslavnější filmová města

Patříte mezi velké filmové fanoušky a zároveň rádi cestujete? Pokud ano, tak nezapomeňte při svých toulkách navštívit nejslavnější filmová města, kterými jsou Los Angeles, New York a Paříž.

Hvězda na chodníku slávy v Hollywoodu

Los Angeles – nejoblíbenější je Hollywood

Každý, kdo do Los Angeles přijede, chce vidět Hollywood a Cestu slávy s bronzovými hvězdami na chodníku. Hvězdy jsou popsány jmény nejznámějších herců a hereček. V mnoha zdejších čtvrtích se zde natáčely ty nejznámější filmy a seriály – např. ve slavné Beverly Hills nebo v Santa Barbaře. Navštívit můžete i některá filmová studia – například studio Paramount, které je plné kulis středověkých hradů, westernových městeček nebo interiérů vesmírných lodí. V muzeu Hollywood Wax Museum můžete spatřit tváře slavných herců v podobě jejich věrných kopií – přesněji řečeno voskových figurín. Každoročně se v Los Angeles také koná tolik oblíbené předávání Oscarů. Při této příležitosti se zde sejde několik stovek známých tváří ze světa filmu.

New York – Brooklyn, Bronx, Manhattan…

New York (oficiálně The City of New York, v běžném užívání jen New York) je nejlidnatější a největší město Spojených států amerických, které se zároveň řadí i mezi druhé největší centrum americké kinematografie – hned po Los Angeles. Podle Office of Film, Theater and Broadcasting se ročně ve městě natočí přibližně 250 nezávislých a studiových filmů. O důležitosti New Yorku na mapě filmového průmyslu svědčí i fakt, že třetina profesionálních herců má bydliště New Yorku.

Toto město je rozděleno do pěti městských částí (Brooklyn, The Bronx, Manhattan, Queens, Staten Island) a každou z nich jsme mohli shlédnout v nějakém filmu či seriálu. Mezi velmi známé filmy a seriály, které se natáčely v New Yorku řadíme Sex ve městě, Sám doma, ztracen v new Yorku, New Yorku, miluji Tě, Jeden den v New Yorku, Přátelé, Let´s Dance 3D, Kriminálka New York, Snídaně u Tiffanyho, Jíst, meditovat, milovat a mnoha dalších. V tomto veleznámém městě se každoročně koná Hamptons International Film Festival, který má za cíl podporovat nezávislé filmové tvůrce z celého světa.

Paříž – Aifelova věž v centru dění

Dalším velmi známým filmovým městem je bezesporu Paříž. Zde se nachází veleznámá Aifelova věž, jejíž krásu jsme mohli obdivovat v mnoha filmech i seriálech – například Amélie z Montmartru, Moulin Rouge, Zvoník z chrámu Notre-Dame, Johanka z Arku, Paříži, miluji Tě, 48 hodin v Paříži, Casablanca, Dannyho parťáci 2, Edith Piaf, Fantomas, RatatouilleŠifra mistra Leonarda, Taxi, taxi a mnoho dalších. Toto město, ležící na Seině, je považováno také za jedno z nejkrásnějších měst Evropy.

Paříž - město lásky a památek

New York pro vášnivé cestovatele

Los Angeles - město filmové slávy

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies