Na čem všem se dá ušetřit?

Peníze jsou důležité pro každého z nás a nikdo bez financí nedokáže vést plnohodnotný život. Tohle ví každý, ale víte také, na čem jsou lidé nejvíce schopni ušetřit? Přečtěte si náš článek!

Oko se znakem dolaru

Peníze a lidé

Ač je to neuvěřitelné, mnoho lidí je schopno se celý život omezovat v určité oblasti života, jen proto, aby ušetřila peníze. Ale mnoho z nich si také neuvědomuje, že pokud ušetří malé částky, je jim úspora prakticky k ničemu.

 

Peníze rychle ztrácejí svou hodnotu a šetří-li si někdo například 100,- Kč měsíčně, v důchodu zjistí, že ušetřil 36000 korun. No a možná za tu dobu zjistíte, že jste za celý život ušetřili jedinou vaši poslední výplatu…

Úspora financí za jídlo

Mnozí lidé však šetří peníze proto, aby je investovali do jiných věcí. Například u nás, v České republice, se nejvíce šetří na běžném jídle. Lidé se vydávají do supermarketů a mnozí z nich mají určeny přesné výrobky, které kupují.

 

Například raději koupí máslo za 20 korun a ne za 30. Jsou tak schopni ušetřit i velké sumy peněz, které lépe zužitkují jinde.

Úspora za oblečení

Oblečení je potřebné pro nás všechny. Je však velmi pozoruhodné, jak lidé oblečení kupují. Někteří se zásadně soustředí na oblečení z levných butiků nebo dokonce ze second handů, jiní lidé si zase dopřávají značkové oblečení, přičemž za jeden kus jsou ochotni zaplatit i několik tisíc korun. Oblečení přesto patří mezi statky, na kterých lidé ušetří nejvíce.

Za co lidé naopak utrácejí?

I mnozí šetřílci jsou ochotni si kupovat například elektroniku za velké peníze. Téměř každý z nás má mobilní telefon a každému druhému záleží na tom, aby jeho telefon vypadal skvěle a měl výborné funkce. To se také odrazí na jeho ceně.

Lidé také neváhají investovat do kosmetických výrobků, za služby jako je kadeřnictví, solárium, masáže, atd. Výjimkou nejsou ani horentní sumy utracené za nábytek a domácí či zahradní potřeby.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies