Móda na léto 2006 / trendový slovník

Móda na léto 2006 je plná pohybu, vzdušnosti a barev. Námořnický styl, etno inspirace a trendové prvky v materiálech i nové střihy. Ale rozumíte všem módním výrazům na léto 2006 správně? Chcete mít jasno v letošních letních trendech?
Chlapec v čepici

Móda na léto 2006 - co je in

A zase ty džíny

In je nenápadný pěstěný vzhled. Místo vintage se nosí vybělené (oprané) varianty. Velmi aktuální jsou krátké projmuté dámské blejzry z džínoviny a zkrácené typy kalhot.
Módní je na léto 2006 i temně denimový vzhled (nejlépe vypadá v kombinaci s bílou, žlutou a zlatou).

Zlatá prostě vede

Bronzová, platinová a barva vlámského zlata. Barevné módní hity objevující se na doplňcích, kabelkách a všech druzích oblečení. Knoflíky, přesky, proužky i fantazijní motivy, vše je pozlacené a vy tak i přes den vypadáte luxusně a glamour.

Móda na léto 2006 - pochopte módní výrazy

City-look

Styl vhodný pro pobyt ve městě, vyznačuje se nedbalou a neformální elegancí. Ležérní pánské obleky a saka solitéry balancují v současném trendu crossover mezi business (formální) a casual (neformální) rovinou vašeho stylu.

Chinos

Letošní letní módní hit pro muže! Letní kalhoty, které se spolu s blejzrem skvělé nosí všude, kde se obejdete bez obleku. Kalhoty jsou vyrobeny z bavlny, lnu i z hedvábných směsí a v současných trendech je koupíte v přírodních barvách. V aktuální módě na léto 2006 mají spíše přiléhavý a rovný tvar nohavic. Pro chinos jsou typické kapsy a zvláště jedna s knoflíkem na zadním díle kalhot (poznávací znamení).

Fast fashion

Jednoduše řečeno - rychlé obměnování módy. Aktuální fenomén, kdy se menší značky snaží v rychlém sledu okopírovat modely z přehlídek. Obměna je třeba i dvakrát v měsíci.

Gipsy

Letošní móda na léto 2006 je inspirována tzv. gipsy - tradiční cikánské oblečení. Volánky, cípáté sukně a krátké halenky zavázané pod prsy na uzel.
Trend gipsy se objevoval i v loňské módní sezóně, ale letos je výraznější. Barevný neoromantický styl vyžaduje výrazné doplňky a spoustu masivní bižuterie.

Tunika

Košilová halenka s rukávy i bez. Tunika je vhodná i pro plnoštíhlé ženy. Nosí se přepásaná stuhou, s páskem i samotná. Na stranách mívá tunika rozparky a bývá po vzoru etno inspirací bohatě vyšívaná či s korálky.

Military-look

Něco jako uniforma, tak se dá nejjednodušeji odhalit záhadné slůvko. Na dámském oblečení se objevují prvky typické pro vojenské oděvy - košilové střihy, zdůrazněná ramena, knoflíky. I tak ale military-look působí velmi žensky.
Aktuální trendy dovolují extrémní kombinace, takže si můžete klidně obléknout triko či blejzr military-look s romantickou sukní.

Freewear styl

Sportovní inspirace - oblečení s velkou mírou ležérnosti, inspirované jachtingem, surfováním a golfem se v aktuální sezoně uplatňuje nejen při sportovních aktivitách.

Freewear styl pro ženy

Skládané tenisové sukénky, vertikální a horizontální proužek na topech, atletická trička s vysokými průramky. Z barev volte modrou, červenou, bílou a dbejte na detaily v podobě písmen a číslic. A co takhle žhavé letní plavky?

Freewear styl pro muže

Sportovní móda na léto 2006 v podobě pletených pulovrů a vest se výstřihem do „véčka“. Do freewear stylu patří i košile s dlouhým rukávem s jemnými proužky, blejzry, ale také šortky a kalhoty se záhyby. Z barev módě vévodí bílá, písková a z detailů jsou in klubové znaky.

Sneakers

Tzv. kecky z textilu i z kůže. Výborně se hodí právě k freewear stylu.

Netradiční módní materiály na léto 2006

Již neplatí, že zmíněné materiály jsou jen pro večerní a plesovou příležitost. Zkuste satén v kombinaci s krajkou i přes den, budete sexy a odvážně in.

Atlas

Lesklá tkanina se saténovou vazbou, vyráběná z hedvábí, vlny, bavlny nebo směsí různých vláken.

Satén

Satén má lesklý povrch. Je tkaninou se saténovou vazbou, zhotovovaná z hedvábí, vlny, bavlny nebo směsí vláken.

Len

Pro své vlastnosti je len vhodný pro letní oděvy (také ve směsích s jinými materiály). Lněné tkaniny jsou velmi pevné, lesklé a chladivé a dobře se perou. Mačkavost oděvů z čistého lnu působí nenuceně a ležérně.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies