Minerální voda a její příznivé účinky

Již ve středověku si lidé začali všímat, že některé vývěry minerálních vod jsou nejenom velmi chutné, ale mají zároveň velmi příznivé účinky na lidský organismus. Více se dozvíte zde...
Voda z lahve tekoucí do sklenice

Minerální voda a její příznivé účinky

Minerální vody jsou vody, které se svými vlastnostmi či složením výrazně odlišují od ostatních vod. Do této kategorie se řadí vody, které mají v 1 litru vody více něž 1 gram rozpuštěných pevných látek či více než 1 gram rozpuštěného oxidu. Již ve středověku si lidé začali všímat, že některé vývěry minerálních vod jsou nejenom velmi chutné, ale také , že mají zároveň velmi příznivé účinky na lidský organismus.

Složení minerální vody

Minerální voda obsahuje draslík, hořčík, vápník, sodík, železo, oxid uhličitý, železo, chlorid a hydrogenuhličitan. Pokud se podíváte na složení minerálních vod, zjistíte, že každá z nich má jiné složení minerálů.

Denní příjem minerální vody

Minerální vody jsou velice zdravé a mají příznivý vliv na lidský organismus. Lékaři ale také varují, že minerálek by člověk neměl vypít více než půl až jeden litr. Protože hrozí, že se budou minerální látky těle (cévách, játrech, ledvinách) hromadit.

Minerální voda a její příznivé účinky na lidský organismus

Složení minerální vody podporuje dobré trávení, které je bezpochyby základem dobrého psychického a fyzického zdraví každého člověka. V mechanismu působení na trávicí systém se příznivě uplatňuje především hydrogenuhličitanová složka, kdy dochází k podpoře štěpení tuků a bílkovin. Minerálka dále zlepšuje vnímavost, bdělost, odolnost a napomáhá vyšším pracovním výkonům. Díky svému složení je minerálka vyhledávána především aktivními lidmi a sportovci.

Nepříznivé účinky minerálních vod

Zvyšuje se riziko přetížení ledvin, vzniku ledvinových kamenů, aterosklerózy a ukládání nadbytku některých minerálů v těle. Jde především o železo v játrech a vápník v cévách, které se nadměrným pitím minerálních vod v těle ukládají.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies