Město Olomouc, Flora Olomouc

Olomouc je rozverné město. Přijdou si zde na své milovníci historie, umění, přírody a také obdivovatelé rozkvetlé nádhery. Nachází se zde významné výstaviště FLORA Olomouc.
Bazilika na Svatém kopečku u Olomouce

Olomouc – historické památky

Milovníci historie si v Olomouci užijí. Město s tisíciletou tradicí bylo až do roku 1641 hlavním městem Moravy. Byl tady také zavražděn poslední Přemyslovec – Václav III. Dokladem bohaté historie jsou četné chrámy a kostely, z nichž nejvýznamnější je gotický dóm s vysokou věží. Chloubou města je gotická radnice. Pod radniční věží najdete ojedinělý orloj s figurkami různých řemesel. Nemůžete přehlédnout také sloup nejsvětější Trojice – tato památka nemá ve světě obdoby, je pod ochranou UNESCO. Po okolí náměstí je rozeseto šest barokních kašen, poslední, sedmá kašna je moderní.

Olomouc – Univerzita Palackého

Díky Univerzitě Palackého je Olomouc také městem mladých. Patří jim biskupské návrší s univerzitními budovami, centrum města s útulnými hospůdkami a kavárnami.

Zoologická zahrada Olomouc

Nenechte si ujít také návštěvu jedinečné zoologické zahrady, která stojí na místě, zvaném Svatý kopeček, kde se nachází také poutní kostel Panny Marie. V poslední době zde také přibyla rozhledna, takže olomoucká ZOO je tipem na krásný výlet.

Olomouc – Flora Olomouc

PŘÍRODNÍ AREÁL VÝSTAVIŠTĚ FLORA OLOMOUC patří ke klenotům města. Nejvýznamnější část tvoří Smetanovy sady, které svými úžasnými sadbami a krásnými zákoutími tvoří oázu odpočinku a relaxace pro obyvatele i návštěvníky Olomouce. Sezóna v olomouckých parcích začíná v dubnu – otevírá se botanická zahrada s prvními kvetoucími rostlinami. Návštěvníci parků mohou na jaře každoročně vidět okouzlující rozkvetlé záhony s desítkami tisíců kusů jarních květin, zejména tulipánů. Můžete se podívat do palmária, tropického skleníku, shlédnout nepřeberné množství druhů květin, kaktusů, tropických rostlin a podobně. Jarní část Flory Olomouc doslova každý rok probudí celé město.

Promenády a parky se na jaře mění v květinové koberce. Výstavní pavilony se mění v naaranžovanou dokonalost. Botanická zahrada předvádí své největší skleníkové skvosty.

Olomouc – olomoucké tvarůžky

Olomouc je proslulá také lahůdkou pro gurmány – olomouckými tvarůžky. Abyste měli představu, jak chutná Olomouc, předáváme vám tip na pochoutku z tohoto kraje.

Pomazánka z olomouckých tvarůžků

Suroviny: 5 lžic másla, olomoucké tvarůžky (2 balení), 3 lžíce smetany, 1 cibule, sekaná petrželka, mletá pálivá paprika, sůl, pepř

Máslo utřeme se smetanou, přidáme nadrobno nastrouhané tvarůžky, nadrobno nakrájenou cibuli, petrželku, mletou papriku, okořeníme dobře promícháme a necháme chvilku odležet. Podáváme s čerstvým pečivem nebo krekry.

Nenechte si ujít výlet do jedinečného města s jedinečnými historickými i přírodními památkami, jedinečnou kuchyní a historií.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies