Menstruační kalíšek a jeho výhody

Menstruace je sice čistě jen ženská záležitost, ale pro muže by toto téma nemělo být tabu. Přesto se některé ženy dodnes stydí, poslat svého muže pro tampony či vložky. Ale ono se přece není za co stydět, že milé dámy?

Menstruační kalíšek a jeho výhody

 

A v dnešní moderní době už nemáme na výběr jen tyto možnosti. Určitě jste už slyšely o novince zvané menstruační kalíšek. Jaké jsou jeho výhody oproti jiným ochranným pomůckám při menstruaci?

 

Výhody menstruačních kalíšků

 

  1. Vzhledem k tomu, že tampony a vložky se během menstruace spotřebuje obrovské množství, je tato metoda mnohem ekologičtější. Nezatěžujete příliš životní prostředí, protože vám na několik let postačí pouze jeden kalíšek.
  2. Šetří nejen přírodu, ale i vaši peněženku, což ocení každá žena. Jeho cena se pohybuje okolo 250 Kč a najdete ho ve spoustě barevných variantách. K tomu si můžete přikoupit i sterilizační kalíšek, desinfekční tablety a látkový pytlík, který poslouží jako diskrétní obal.
  3. Menstruační kalíšek vám může se správnou péčí vydržet až 10 let.
  4. Vyrábí se ve 2-3 velikostech, takže se přizpůsobí každé ženě. Avšak nedoporučuje se dívkám, které ještě neměly pohlavní styk.
  5. Kalíšek je zdravotně nezávadný a nenarušuje pH ani vlhkost.
  6. Můžete ho nosit i při sportu, koupání či v sauně, protože vás vůbec nebude omezovat v pohybu.
  7. Nezapáchá a ani nezpůsobuje žádné alergické reakce.
  8. Jednoduše se používá.

 

Má nějaké nevýhody?

 

Musíte jej vždy důkladně vypláchnout a vymýt zbytky krve, než si ho tam budete moci znovu zavést. Pokud byste jen vylili krev a zavedli si kalíšek ihned zpátky, můžete si nejen do pochvy zavést bakterie, které mohou vyvolat třeba zánět, ale také se vám nemusí dostatečně přichytit k vaginálním stěnám a potom vám bude krev prosakovat. A jistě víte, co to pro vás bude znamenat.

 

Navíc taková očista kalíšku se na veřejných toaletách provádí mnohem hůř. Jen si to představte, že po toaletě půjdete k umyvadlu s krvavým kalíškem. Ostatní ženy se na vás budou dívat jako na nějakého “exota”. Také vás musíme upozornit na to, že může chvíli trvat, než najdete tu správnou polohu při zavádění a vyndavání kalíšku. Ale jako všechno, i tohle je jen o zvyku.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies