Máte problémy s usínáním?

Nemusíte sahat hned po nějakých lécích, které slibují rychlé a bezproblémové usínání. Jde to i jinak. Až když vyzkoušíte všechny možné způsoby a přesto zjistíte, že nic z toho bohužel nezabírá, pak se teprve zkuste obrátit na lékaře, který vám poradí. My ale věříme, že díky našim skvělým tipům, usnete do pár minut a dokonce se zlepší i kvalita vašeho spánku.

Máte problémy s usínáním?

 

Bez kvalitního nočního odpočinku budete neustále pociťovat únavu, můžete být podráždění a navíc se vám může zhoršovat i paměť. Pro běžné fungování je tedy nezbytný. Problémy s nespavostí úzce souvisí se stresem, mohou za to i pocity úzkosti či nezdravý životní styl. To všechno může být překážkou na cestě k vytouženému spánku.

 

Chcete spát jako v bavlnce? Dejte na naše rady:

 

  1. Nejprve zkuste v pokoji, ve kterém spíte, odstranit všechny rušivé elementy. Ztlumte světla a naučte se usínat bez hudby - pěkně v tichu.
  2. Zbytečně si ani moc nepřitápějte. V ložnici má být chladněji, něco kolem 16 - 18 °C.
  3. Pravidelným pohybem své tělo unavíte tak akorát. Večer vám už usínání nebude dělat problém.
  4. Vytvořte si denní rozvrh. Nemusíte si zaznamenávat detaily každého dne. Stačí si jen určit dobu, ve kterou budete vstávat a chodit spát. Pomůžete tak svému tělu, aby si seřídilo vnitřní hodiny.
  5. Pokud chcete usnout, nesmíte ničím zaměstnávat svůj mozek. Nepřemýšlejte nad zítřkem, co všechno musíte stihnout. Jestli vám to pomůže, můžete si vždy den předem sepsat vše důležité a tak už před spaním nemusíte nic řešit.
  6. Minimálně hodinu před tím, než se rozhodnete jít spát, byste se měli vyhnout veškeré elektronice - prostě žádná televize, mobil ani počítač. Raději se začtěte do nějaké knížky nebo poslouchejte hudbu.
  7. V případě, že se vám hned nepodaří usnout, nepropadejte panice. Standardní doba usínání je 15 - 30 minut od chvíle, kdy si lehnete do postele a snažíte se usnout. Ležte v klidu, relaxujte a nestresujte se myšlenkami na to, že určitě zase neusnete. Jestli ani po půl hodině nemůžete usnout, nenuťte sami sebe, abyste za každou cenu zůstali v posteli. Klidně se jděte projít po bytě, napijte se, můžete si i chvíli číst. Pak se vraťte do postele a zkuste to znovu.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies