Masáž pro zdraví

Masáž je starou léčebnou a preventivní metodou ochrany vlastního zdraví. Masáží se prokrví tkáně, dojde k odplavení škodlivin organismu, ale hlavně vás čeká relaxace a často úleva od bolesti. Stačí si vybrat masážní salon a užít si pocit doteků.

Žena stojící v kosmetickém salónu

Masáž jako lék

Všeobecně je provedená masáž nejlepším způsobem relaxace. Odborník (v tomto případě masér / masérka) přesně ví, jak masáž provést, jak působit na receptory nervové tkáně a tím vyvolávat reakci svalů, pokožky, vazů a kloubů.
Reakcemi těla na masáž tak masér / masérka dosáhne uvolnění vašeho těla a může vám napomoci i při léčení úrazových a poúrazových stavů, dokáže zmírnit migrenozní stavy a při pravidelné masáži problémy úplně eliminovat.

Nejžádanější masáže

Současným životním stylem (sedavé zaměstnání, sezení u počítače, málo pohybu) trpí hlavně naše záda - masáže zad jsou nejčastějším přáním klientů. U žen se zvyšuje zájem o lymfatické masáže (totéž jako lymfodrenáže) různých částí těla.

Práce maséra / masérky

Práce v masážním salonu je fyzicky náročná. Je třeba zvážit, zda se člověk pro masírování hodí (fyzické předpoklady). Pak už stačí zvolit jednu z možností, jak masérské vzdělání získat - stát se přímo zdravotníkem nebo absolvovat masérský kurz. Zajímavostí je, že absolventi masérského kurzu mají určitá omezení v uvádění názvů masáží. Příkladem může být lymfatická masáž, která je vlastně totéž jako lymfatická drenáž, ale kurzisté slovo drenáž v nabídkách služeb nesmí používat - nejsou přece zdravotníci.

 

Lymfatická masáž nejen pro ženy

Samotnálymfatická masáž je velmi prospěšná. Pokud trpíte zadržováním vody v těle, otékáním nohou, nečistou pokožkou či celulitou až celulitidou, může pro vás být právě lymfatická masáž přínosná.

 

Jak lymfatická masáž probíhá

Nejdříve si vyberete část těla, které se masér / masérka bude věnovat.

  • Lymfatická masáž celého těla - masáž pro maséra / masérku hodně fyzicky náročná. Délka masírování lymfy je individuální - od dvou do čtyř hodin (velkou roli hraje váhová kategorie klienta). Masér / masérka má možnost klienta odmítnout a navrhnout jiné řešení (v dobrém salonu vás naučí i pár lymfatických tahů)
  • Lymfatická masáž části obličeje, krku a dekoltu - tuto lymfatickou masáž volte v případě, že vás trápí akné, nečistá pokožka v obličeji či na dekoltu (lymfa přímo souvisí se vznikem aknózních projevů - lymfa neproudí tak jak má, v organismu se usazují toxiny a škodliviny, což má právě na pleť velký vliv). Lymfatická masáž obličeje a dekoltu trvá přibližně hodinu.
  • Lymfatická masáž hyždí a nohou - klient stráví v salonu zhruba 1 - 1,5 hod a této lymfatické masáži se budeme později věnovat podrobněji.

Popis lymfatické masáže hyždí a nohou

Masérka nejdříve aplikuje Talcum (talek) - bílý prášek, který zabrání pocení pokožky klienta i rukou maséra / masérky. Při lymfatické masáži je důležité, aby nedošlo k prokrvení. Lymfaticky systém je umístěn pod kůží a pokud by masér / masérka použil olejíček, lymfatická masáž by nebyla efektní (došlo by k prokrvení a masírování svalů a o to v případě lymfatické masáže nejde).
Pro povzbuzení lymfatického systém se musí před každou lymfatickou masáží aktivovat krční lymfatická uzlina. Právě masírováním krční lymfatické uzliny se dostaneme přes horní nadkliček až do krevního oběhu.
Poté masérka může přejít k samotné lymfatické masáži nohou, kdy přesně vedenými hmaty masíruje nejdříve přední a potom zadní stranu stehen, kolena, lýtka i reflexní body na chodidlech. Masáž je ukončena opětovným masírováním krční lymfatické uzliny.

Pocity po lymfatické masáži hyždí a nohou

Klient se po masáži cítí mírně unavený a může mít pocit těžkých nebo naopak lehkých nohou - je to individuální. Po proceduře je vhodné hodně pít, protože odvedené toxické látky jsou z těla odváděny močí.

Lymfatická masáž pomáhá

Při lymfatické masáži nám masérka aktivuje náš lymfatický systém. Jde vlastně o detoxikaci organismu, očistu těla od toxických látek - tím docílíte zlepšení stavu pokožky, oddálíte stárnutí. Také se vám upraví žilní nedostatečnosti.
Lymfatická masáž vám pomůže při zavodňování organismu. Trpíte-li na zadržování vody v těle (odborně lymfedém, zavodnění - přímo souvisí s nedostatečnou funkcí lymfy) je lymfatická masáž pro vás tím pravým spolu s dodržováním pitného režimu.
Masér / masérka vám lymfatickou masáží aktivuje lymfatické uzliny - úzce souvisí s krevním oběhem. Pokud trpíte celulitou nebo celulitidou ( celulitida je prvním stupněm tzv. pomerančové kůže, celulitidou rozumíme již extrémní zbytnělost tkání) je pro vás lymfatická masáž velmi vhodná.

Jarní detoxikace s masáží a lázeňskými kúrami

Jaro je ideální období pro detoxikaci. Chcete-li podpořit zlepšení stavu pokožky prostřednictvím detoxikace, zbavit se celulitidy a ještě zhubnout pár kil, vyzkoušejte lázeňské minerální kúry označené logem Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra.

Volba masážního salonu

Masáž má být příjemnou záležitostí. Proto si při výběru dejte záležet a volte salon v čistém prostředí, s příjemnou a vám sympatickou masérkou či masérem a nemějte strach se na celou proceduru předem zeptat. Správný masér / masérka vám poradí i v jiných oblastech týkající se zdraví, vše záleží na přístupu.Existují i masážní salony jako je tomu u Jany Jurečkové z Ostravy - v saloně se setkáte s aromatickými olejíčky, relaxační hudbou během masáže a večerní masáž vám oživí zapálenými svíčkami.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies