Marihuana

Marihuana nebo také tráva, gandža, hulení se řadí do skupiny drog lehkých. Je složena z usušených a rozmělněných listů konopí setého. V dnešní době je marihuana jednou z nejvíce užívaných drog ve společnosti.
List rostliny zvané marihuana

Každý má jiný názor na to, jak je marihuana nebezpečná. Někteří se domnívají, že kouření marihuany není o nic nebezpečnější než pití piva, jiní zase, že je to start k drogám jako je heroin či kokain.

Obsah THC

Obsah THC se v marihuaně pohybuje od 0,01% - 2%. Záleží jestli je směs jen z květů nebo obsahuje i listy, které mají obsah THC nízký. Pokud se marihuana skladuje delší dobu, může obsah THC zcela ztratit.

Účinky

Účinky marihuany není lehké popsat, protože u každého jedince je efekt jiný. Taky závisí na kvalitě rostliny, množství dávky, způsobu přípravy a aplikace. Ve většině případů jde o účinky spojené s veselosti, štěstí, uvolnění a euforie. Dále pak zvýšená chuť k jídlu, menší schopnost soustředění, změna vnímání času i prostoru, sucho v ústech, zrychlení srdečního tepu a zarudlé oči.

Předávkování

Při předávkování se mohou vyskytnout vidiny, sluchové halucinace, nevolnost, mdloby, paranoia a není vyloučena ani možnost psychotické příhody.

Aplikace marihuany

Marihuana se aplikuje kouřením (plní se čistá nebo smíchaná s tabákem do cigaret, dýmek, skleněnek, vodních dýmek) nebo ústy (např. jako surovina v jídle).

Dlouhodobé užívání marihuany

Při dlouhodobém užívání marihuany hrozí poškození plic, zánět hltanu a spojivek, duševní onemocnění, lhostejnost k vnějším podnětům nebo poruchy paměti.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies