Manželská poradna může vyřešit problém

Lidé s problémy ve vztahu často návštěvy manželské poradny zavrhují. Je tomu tak především z toho důvodu, že si nejdříve chtějí pomoci sami a nevěří, že jim rady odborníka mohou přinést užitek. Někteří lidé se za to dokonce stydí.
Ruka držící kravatu uvázanou na krku

Manželské poradny

Manželské poradny jsou tu pro řešení krizí v partnerském nebo manželském vztahu tehdy, když už nejste schopni přijít na správné východisko.

Špatné vztahy se dají léčit

Pokud jste ve vašem společném soužití zaznamenali problém, který nedokážete řešit, neznamená to, že se musíte rozejít nebo rozvést. Nejlepším řešením je odevzdat se do rukou odborníků, kteří vaši situaci vyřeší mnohem snadněji a navíc vám budou nápomocni při situacích, které mohou nastat.

S čím vám v manželské poradně pomohou?

- poradna zaručuje rychlé řešení nepříznivé situace ve vztahu

- odhalení příčiny konfliktu

- jak se chovat při určitých situacích

- jak s partnerem komunikovat

- jak se chovat, aby nedocházelo ke krizím

Osobní poradenství

Osobní poradenství je hojně využívaný způsob. Výhodné je především v tom, že s odborníkem komunikujete ústní formou a ne písemnou jako při internetovém poradenství, tedy na otázky dostáváte odpovědi okamžitě.

Poradenství po telefonu

Chcete-li využít telefonické poradenství, nejprve zaplatíte prostřednictvím bankovního účtu. Dále je postup velice podobný. Poradenství po telefonu se využívá většinou v případech, kdy není dostatek času na osobní konzultaci anebo je třeba problém vyřešit urgentně.

Manželské poradny po internetu

V poslední době se velmi využívá poradenství přes internet, které je zcela zdarma. Na internetu je dostupné dostatečné množství stránek, které vám budou takto nápomocny. Nevýhodou této formy komunikace je zdlouhavost a také se může stát, že dotaz nebo odpověď nebudou přesně pochopeny.

Párová terapie

Párová terapie zaručuje velmi podobný postup řešení problému jako u předchozích typů poradenství. Párová terapie je velmi účinná, a to především z toho důvodu, že se oba partneři vyjadřují, komunikují spolu a s odborníkem zároveň. Párová terapie se hojně využívá při problémech, které nastanou v sexuálním životě partnerů. Pokud se rozhodnete pro tuto alternativu, už to je pro váš vztah velký pokrok, protože je patrné, že situaci chcete oba vyřešit.

 

8.březen - Den žen

Co si muži myslí o ženách?

Test - jaké povolání se pro mě hodí?

Jak vycházet s kolektivem

Jak se dostat na vysokou školu

Jarní trendy - moderní zdravotní obuv

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies