Make-up - druhy štětců (2. část)

V minulém článku jsme se zmiňovali o štětcích na pudr, make-up, tvářenku, a na rozjasňovač. Dnes si představíme další druhy kosmetických štětců. Tak pojďme na to.

Štětce k aplikaci kosmetických přípravků

 

Kabuki, flat kabuki - štětce pro univerzální použití

 

O těchto štětcích se musíme zmínit zvlášť, neboť jsou natolik úžasné, že je můžete použít téměř na všechno. Řadí se tu všechny objemné a husté štětce, které jsou tvořeny dlouhými vlákny. Rukojeť je sice kratší, ale skvěle se s nimi nanáší pudry či bronzery.

 

Flat kabuki mají již dlouhou rukojeť, ale naopak mají krátká, rovně střižená vlákna. Využívají se k nanášení make-upu, rozjasňovače, tvářenky a dokonce i sypkého pudru. Pro kabuki štětce je typické, že jsou sametově hebké, ale zároveň jsou jejich vlákna tak husté a pevné, že je na ně klidně můžete postavit.

 

Concealer brush - štětec na korektor

 

Tyto štětce jsou velmi pevné, husté a ploché. Syntetická neboli umělá vlákna se hodí na sypké a pudrové přípravky, což znamená, že jsou ideální na nanášení korektoru. Na krémové či mastné přípravky volte raději přírodní štětce (třeba z kozích chlupů).

 

Pokud chcete zamaskovat pigmentové skvrny nebo větší oblasti třeba kolem rtů či na bradě, pořiďte si větší štětce. Jestliže se snažíte zamaskovat menší nedokonalosti - třeba kolem očí, pak je vhodnější použít štětec, který je zastřižený do špičky.

 

Eye shadow brush (štětec na oči) a Eye liner brush (štětec na obočí a oční linky)

 

Eye shadow brush se používá k nanášení očních stínů. Jestli chcete oční stíny aplikovat přesněji, pomůže vám s tím štětec - pencil brush, který je kulatý, úzký a jeho vlákna jsou mnohem kratší. Štětce na obočí a oční linky mohou být dvojího typu - ploché, úzké se zkosenými vlákny nebo úzké střižené do špičky.

 

Blending brush - štětec k rozetření kontur

 

Štětec, kterým vytváříte kontury a nenápadné přechody mezi odstíny, aby líčení vypadalo co nejpřirozeněji. Tento speciální štětec je kulatý a má dlouhá jemná vlákna. 

 

Lip brush - štětec na rty

 

Nemusíte mít štětec na rty, ale když ho vyzkoušíte, nebudete se chtít již vracet ke starému způsobu líčení rtů. Štětec je pevný, úzký a štětiny jsou krátké. Díky němu nanesete barvy detailněji, rty budou lépe vykreslené a to i bez použití konturovací tužky.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies