Lyžování v rakouských Alpách

Pokud si chcete pořádně zalyžovat a za své peníze očekáváte opravdu kvalitní služby, tak právě rakouské Alpy jsou tou nejlepší volbou.

Zasněžené rakouské Alpy

Výhody lyžování v rakouských Alpách

Pokud vám jde o to, pořádně si zalyžovat a za své peníze očekáváte kvalitní služby, tak právě Alpy jsou tou nejlepší volbou. V porovnání s jinými lyžařskými středisky, např. u nás, jsou lyžařská střediska v Alpách mnohem rozsáhlejší, moderně vybavená s kvalitním servisem. V žádném případě se zde nesetkáte s nekonečnými frontami, sjezdovky jsou upravovány každou noc a připravovány na další den.

Vhodná doba pro návštěvu Alp

Rakousko má v zimě typicky dlouhé zimy s chladným počasím a častým sněžením, ovšem nejsou tu extrémně nízké teploty. Sníh vydrží v dobré kvalitě až do jara, s výjimkou nejníže položených lyžařských center. Nadmořská výška alpských středisek v Rakousku se pohybuje od 544 do 3440 metrů. Lyžování v Alpách je možné celoročně, díky ledovcům. V neledovcových lyžařských areálech pak od prosince do března.

Nejznámější lyžařská střediska v rakouských Alpách

Saalbach - Hinterglemm

Toto středisko se řadí mezi jedno z nejoblíbenějších a také největších lyžařských středisek v Salzbursku. K dispozici je zde 200 kilometrů tratí různých obtížností, skvělý snowboardový park s nočním osvětlením a více než 140 kilometrů běžeckých stop. Středisko mimo jiné nabízí širokou škálu netradičních sportů a aktivit – například bruslení na speciální dráze, vysokohorskou turistiku, snowball, jízdu na saních s horským spřežením a mnoho dalších.

Kitzbühel

Kitzbühel je nejznámějším střediskem v rakouských Alpách. Má 6 lyžařských areálů, které jsou vhodné, jak pro začátečníky, tak i pro zkušené lyžaře. Celkově je zde k dispozici 168 kilometrů sjezdových tratí. V Kitzbühelu se lyžuje do výšky 1 670 metrů nad mořem. Pro milovníku snowboardingu je v Kitzbühelu připraven skvěle vybavený snowpark s U-rampou.

Annaberg

Středisko Annaberg se nachází v alpské oblasti Ötscherland, která dosahuje výšky 250 až 1893 metrů nad mořem. Lyžařské středisko nabízí nejlépe udržované sjezdovky všech obtížností, 9 vleků, starobylé horské chaty, lyžařskou školu a také půjčovnu lyží. Na své si zde přijdou jak děti, tak i zkušení lyžaři. Annaberg čítá 20 kilometrů sjezdových tratí, 2 čtyřsedačkové vleky, jednu dvousedačkovou a 4 šlepry. Jeho hlavní výhodou je všek malá vzdálenost z České republiky.

Bad Kleinkirchheim

Toto město si získalo oblibu především díky svým termálním pramenům, teprve později se rozrostlo také v rušné lyžařské středisko. Bad Kleinkirchheim leží ve výšce 1100 metrů nad mořem a lyžovat je možno až do výšky 2050 metrů. V současnosti je Bad Kleinkirchheim považován za největší lyžařský areál v Korutanech. Sjezdovky jsou zde dlouhé 95 kilometrů. Největší podíl zaujímají červené sjezdovky, ovšem jsou zde také velmi obtížné tratě pro schopné lyžaře. Dopravu zajišťuje celkem 32 lanovek a vleků, nachází se zde také přes 4 kilometry dlouhá, známá závodní trať Franz Klemmer s převýšením téměř 1000 metrů. V okolí střediska jsou vybudovány rozsáhlé běžkařské a pěší tratě.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies