Lupénka

Lupénka je chronické onemocnění kůže, které se může objevit v jakémkoliv věku. Není nakažlivá a nepatří mezi infekční ani alergické projevy. Lupénka má mnoho druhů a je charakterizována rudými, vystouplými, šupinatými skvrnami.
Odhalené koleno

Výskyt lupénky

Lupénka se nejčastěji vyskytuje na loktech, kolenech, trupu a nohou. Ale můžeme jí také zaznamenat v podpaží, tříslech, na pohlavních orgánech nebo nehtech. Neobvyklý není ani výskyt lupénky na vlasové části hlavy.

Příčiny vzniku lupénky

Příčiny vzniku lupénky nejsou doposud známy. Lékaři se však domnívají, že psychická zátěž, stres, špatné stravovací návyky, nesprávné dýchání, nesprávná funkce ledvin a jater, popáleniny a dědičnost lupénku způsobují nebo zhoršují.

Léčba lupénky

Je řada kožních mastí, léků či roztoků, ty však lupénku nevyléčí, pouze mohou ulevit od některých příznaků. Neexistuje žádná typická dieta, ale doporučuje se zajistit dostatek ovoce a zeleniny ve stravě, nepít alkohol a nekouřit, snížit přísun živočišných tuků. Důležitou roli v léčbě proti lupence hraje duševní a tělesný klid. Pozitivně působí rybí tuk, vitamíny E, C, beta karoten a zinek.

Zdravé spaní - cesta ke zdravému vztahu

Spánek je důležitou součástí našeho života. Často zanedbáváme tuto část života.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies