Líčení a úprava obočí

Dodržte přirozenost. Díky správnému tvaru obočí vynikne váš obličej. Dodržet pravidla při úpravě obočí není vůbec obtížné. Půjdeme s vámi bod po bodu k ideálnímu klenutému tvaru i barvě. Přirozeně klenuté obočí nevyjde nikdy z módy!
Žena s čepicí sedící na trávě

Obočí - dodržte zásady vytrhávání

Díky správnému tvaru obočí vynikne váš obličej. Dodržet pravidla při úpravě obočí není vůbec obtížné. Půjdeme s vámi bod po bodu k ideálnímu klenutému tvaru i barvě.
  1. Chloupky odstraňujte pravidelně. Při prvním vytrhávání obočí ucítíte intenzivnější bolest, která se však pravidelností zmírní.
  2. Bolest zmírníte vytrháváním po koupeli - kůže je uvolněná, prohřátá a ochotna se chloupků vzdát.
  3. Obočí vytrhávejte vždy zespodu prudším pohybem (nikdy ne proti růstu - chloupky by mohly začít zarůstat!)
  4. Pro dosažení toho nejlepšího tvaru vyčešte chloupky kartáčkem směrem nahoru a vytrhejte chloupky, které jsou mimo linii. Ovšem pozor - méně znamená více.
  5. Nejste si jistá a nechcete úpravu obočí riskovat? Potom si vyberte kosmetický salón, kde vás kosmetička přebytečných chloupků zbaví a podle vašeho přání vám obočí nabarví.
  6. Pokud si barvíte vlasy, přizpůsobte jim i barvu svého obočí (rozdíl maximálně o dva odstíny!)
  7. Dejte obočí hladký tvar pro přirozenost - stačí vám pinzeta pro vytrhávání chloupků, kartáček pro úpravu, případně bezbarvá řasenka, kterou obočí usměrníte.
  8. Módní trendy samozřejmě i v líčení sledujte, ale u obočí se vyplatí držet toho, co vám sluší.

Nehoda při vytrhávání obočí?

Občas se při vytrhávání obočí stává, že se chloupek přetrhne a na kůži se objevuje jako černá tečka. Nikdy se tento kousek obočí nesnažte dostat ven! Mohlo by dojít k poškození kožních buněk (poté až ke vzniku podlitinky a zanesení infekce do ranky). Chloupek vám tak může bolestivě zarůstat do kůže.
Raději vyčkejte až chloupek doroste a až poté jej vytrhněte.

Úprava obočí vás nezruinuje

K úpravě postačí pinzeta, tužka na obočí, případně stíny na obočí. Jemnými a krátkými pohyby snadno domalujete chybějící chloupky. Jemné tahy rozmažte vatovou tyčinkou pro větší nenápadnost a nakonec kartáčkem upravte do požadovaného tvaru. Chcete-li, aby obočí zůstalo na svém místě celý den, použijte trochu čirého gelu či vosku na vlasy. Ideální je bezbarvá řasenka.

Pro každý obličej existuje ideální tvar obočí

K poznání ideálního tvaru vašeho obočí vám postačí dvě tužky (tzv. tužkový test).

Začátek obočí

Začátek obočí zjistíte tak, že tužku přiložíte k okraji nosu, směrujte ji přes vnitřní koutek oka k čelu.

Konec obočí

Přiložte tužku k okraji nosu a směrujte ji přes vnější koutek oka.

Klenutí obočí

Ideální klenutí obočí by mělo být ve dvou třetinách jeho délky (ideální je klenutí přímo nad duhovkou). Klenba obočí je však velice individuální, je třeba přihlížet ke tvaru obličeje.

Toužíte po piercingu v obočí?

Piercing obočí patří mezi nejčastěji prováděné. Používají se lehčí, drobnější kroužky (barbelly). Přes veškerou oblíbenost je při piercingu obočí větší nebezpečí k vycestování šperku a infekci. Piercing obočí vyžaduje zvýšenou péči a po vpichu se hojí několik týdnů.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies