Léto 2008 – dovolená v přírodě

Léto se pomalu blíží, a pokud jste si ještě nevybrali svou letní dovolenou, nezoufejte. Poradíme vám, kam se vydat, abyste si užili dovolenou, jak má být. Kam tedy na dovolenou do přírody?

Obilí u vody

Dovolená v přírodě se vyplatí

Ptáte se, proč zrovna v přírodě? Příroda má totiž skvělý vliv na lidskou psychiku, a pokud se potřebujete skutečně odreagovat, pak je dovolená v přírodě tou pravou volbou. Nemusíte ani jezdit příliš daleko. Některá místa v Čechách nebo na Moravě nabízejí panenskou přírodu, kde budou spokojeni i ti nejnáročnější cestovatelé…

České hrady a zámky

Dovolená v prostředí českých hradů a zámků bude bavit zejména ty nejmenší rodinné příslušníky. Dopřejte si pohodu a relaxaci v prostředí některého z malebných hotýlků, které se nacházejí v blízkosti mnoha českých hradů a zámků.

Dovolená v zahraničí – blízká moře a léto

Také blízká moře jsou skvělou variantou, jak se dostat do přírody. Oblíbené Chorvatsko nabízí nádherné písčité i oblázkové pláže a piniové háje nebo hory. Často navštěvovaná je také severní Itálie, která bude rájem pro vaše děti. Spousta atrakcí v lunaparcích bude vás i vaše děti bavit a pláže severní Itálie s pozvolným vstupem do moře jsou pro děti také velmi rozumnou volbou.

Tip redakce: příroda a Máchův kraj

Jestliže patříte mezi romantiky, pak se na dovolenou vydejte do oblasti Máchova kraje, kde tvořil Karel Hynek Mácha, jeden z našich nejslavnějších spisovatelů období romantismu. Najdete zde spoustu kulturního i sportovního vyžití. Na výlet můžete vyrazit například na zříceninu hradu Bezděz, kde se můžete kochat nepřekonatelným výhledem na krajinu. Sportovní vyžití najdete na celém pobřeží Máchova jezera.

 

Tato oblast je stvořená nejen pro pěší turistiku, ale také pro turistiku na horském kole. Kochat se můžete také borovými lesy, které se rozkládají po celé oblasti Máchova kraje. Taková letní dovolená bude pro vás i celou vaši rodinu skutečný relax.

Další zajímavé články z rubriky dovolená a cestování

Objevte krásy slovenského ráje

Očkování před cestou do zahraničí

Nejkrásnější místa u nás - 2. díl

Dovolená - cestujeme autem po Evropě

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies