Letní péče o vaše rty

Abyste měla dokonalé rty bez jediné chybičky, měla byste se o ně starat každý den. V létě jim věnujte zvýšenou péči, aby byly nejen jemné a krásné, ale aby byly neodolatelné a žádoucí.

Letní péče o rty

 

I když jsou jen malou částí našeho těla, nikdy se nezastaví. Z legrace je špulíme, když jsme nervózní, tak se do nich koušeme, olizujeme je a slouží k tolika úžasným věcem. Usmíváme se, mračíme, slouží k polibku i k mluvení. A že toho namluvíme hodně, především my ženy. Musíme se tedy o ně postarat, jak se patří.

 

Proč je péče o rty tak důležitá?

 

Každou z nás již někdy potrápily suché a popraskané rty. Spousta faktorů vysušuje naše rty - slunce, vítr i mráz. Někdy si to zhoršujeme i samy neustálým olizováním či okusováním rtů. Možná si říkáte, že v horkém počasí vaše rty sliny osvěží a dodají jim vláhu, ale mýlíte se. Kvůli olíznutí vaše rty ještě více popraskají.

 

Raději si na pomoc vezměte balzám či pomádu. Můžete si vybrat z mnoha příchutí, takže si balzám tak zamilujete, že už ho budete nosit všude s sebou. Při opalování využijte spíše pomády s UV faktorem, abyste je ochránili nejen před popraskáním, ale i před škodlivým slunečním zářením. V létě byste také měli dodržovat pitný režim. Pokud máte pocit, že vás pálí rty, je to většinou první známka toho, že v sobě máte málo tekutin.

 

6 tipů na oživení a ošetření rtů

 

  1. Aby vaše rty byly jemné a hladké, můžete je potřít medem, který je zvláční a dodá jim potřebné živiny. Med pomáhá léčit i malé prasklinky. Nechte jej na rtech působit minimálně 10 minut. Pak jej můžete opláchnout vodou nebo je olíznout.
  2. Na popraskané rty můžete vyzkoušet i kokosové máslo, olivový olej nebo si kupte pomádu na rty se včelím voskem.
  3. Peeling na rty si můžete koupit v obchodě nebo vám možná postačí, když si občas namasírujete rty velmi měkkým zubním kartáčkem. Krouživé pohyby provádějte jemně, tak abyste rty nepoškodily ještě více.
  4. Někdy za popraskané rty může nedostatek vitamínu B. Jezte více ořechů, masa a luštěnin a opatřete si balzám na rty s vitamínem B.
  5. Ideální balzámy na rty jsou s příměsí heřmánku, měsíčku, řepíku či aloe.
  6. Připravte si vyživující masku ze zakysané smetany, která vašim rtům dodá dostatečnou hydrataci. Bude stačit 1 lžička, naneste a nechte působit aspoň 20 minut. Potom jen opláchněte.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies