Letní filmová škola - program

Kulturní, především filmová akce se koná jako již tradičně - v Uherském Hradišti. Svým průběhem a posláním naprosto originální akce plná filmových chuťovek, hudebních i vizuálních pikantností.
Profesionální videokamera

Letní filmová škola - Z historie

Letní filmová škola vznikla v polovině 60. let. Tradice pak každoročně pokračovala. Konala se na různých místech České republiky, v roce 1992 zakotvila v Uherském Hradišti a stala se součástí letního života tohoto malebného města. Za celou dobu jejího trvání ji navštívila řada režisérských i hereckých legend.

Letní filmová škola – podstata

  • neprobíhá žádná soutěž
  • nízký rozpočet
  • účastníci jsou pouze akreditovaní
  • neprodávají se vstupenky
  • program se dělí do cyklů
  • převládají starší filmy
  • každý film je uveden lektorským úvodem
  • probíhají besedy po filmech
Tato škola se každoročně snaží o propojení všech druhů umění. Přirozené prolínání filmu, divadla, výtvarného umění, hudby, tance je jedinečným zážitkem a cílem tohoto festivalu.

Letní filmová škola – hosté

Festival každoročně přitahuje velká jména filmového umění.

Navštívili ji lidé jako: Jiří Menzel, Věra Chytilová, Jan Hřebejk, Saša Gedeon, Vojtěch Jasný, Jan Kačer, Boleslav Polívka, Zdeněk Svěrák a podobně.

Letní filmová škola – program

Každým rokem je vyhlášeno stěžejní téma celé školy. Letos se můžete těšit na vztah "ČLOVĚK A PŘÍRODA". Máte možnost shlédnout nejrozmanitější filmy a akce na toto téma, mezi hosty bude mimo jiné i herec Pavel Landovský a režisér Ivan Balaďa.

32. Letní filmová škola Uherské hradiště se koná od 21. 7. do 30. 7. 2006.

Neváhejte a nenechte si ujít tento jedinečný zážitek, který zapůsobí na veškeré smysly. Filmovou projekci a rozbory filmů doplňují nejrozmanitější doprovodné akce v podobě výstav, divadelních představení, koncertů, performancí a úletů všeho druhu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies