Léčebně-ozdravné pobyty pro děti

Máte chronicky nemocné dítě? Pošlete jej na léčebně ozdravný pobyt na Slovensku, Chorvatsku nebo v Řecku nebo alespoň do některých rekreačních míst v ČR. Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra na tyto ozdravné pobyty přispívá.

Dítě sedící v písku

Pokud máte doma dítě s chronickým onemocněním dýchacích cest, chronickým kožním, zažívacím nebo metabolickým onemocněním, můžete jim zaplatit léčebně-ozdravný pobyt v zahraničí (Slovensko, Chorvatsko nebo Řecko) nebo u nás a získat příspěvek od Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR.

 

Co obnáší Balíček léčebně-ozdravných pobytů pro děti

Cílem tzv. Balíčku léčebně-ozdravných pobytů pro děti je snížení nemocnosti stigmatizovaných dětí. LOP budou realizovány ve vysokohorských oblastech, přímořských oblastech a lázeňských zařízeních v zahraničí a u nás v horském prostředí s pobytem v solné jeskyni. Všechny tyto pobyty trvají dva týdny a uskuteční se v měsících květnu a červnu 2007. Takže si pospěšte, dokud je čas!

ZP MV ČR přispívá na dopravu, ubytování i stravování, dále na odborný léčebný a výchovný program a kompletní cestovní pojištění. Děti narozené v letech 1994 až 2000 mají nárok na přímořské, vysokohorské a lázeňské léčebné ozdravné pobyty, děti narozené v letech 2001 až 2003 se mohou LOP zúčastnit pouze s doprovodem rodiče nebo prarodiče – klienta ZP MV ČR (jedná se jen o vysokohorské nebo lázeňské pobyty v ČR nebo SR). Doprava na LOP v ČR a ve Slovenské republice bude autobusem. Doprava do Řecka a Chorvatska bude letecká.

Hlavní podmínky pro výběr dětí na LOP

  1. Dítě i rodiče, případně rodič musí být minimálně od 1. 1. 2006 pojištěni u Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR.
  2. Dítě je léčeno u specialisty a jeho diagnóza odpovídá podmínkám pro přijetí na LOP.
  3. Výběr dítěte probíhá na základě posouzení jeho zdravotního stavu a splnění daných podmínek pro přijetí. Zařazení dětí na pobyty dle typů a do jednotlivých turnusů provádí také sama pojišťovna.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.5 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 2

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies