Las Vegas – město zábavy

Hotely a kasina v podobě středověkých zámků a pyramid, všudypřítomná světla neonů, zábavné show, vystoupení špičkových hvězd a hlavně vidina výhry, to je Las Vegas. Vyhrát můžete nejen peníze, ale třeba i luxusní auto.
Město Las Vegas

Las Vegas a historie

Rozvoj města nastal po dokončení železnice mezi Los Angeles a Salt Lake City. K největšímu rozmachu však došlo po legalizaci hazardních her v Nevadě v r.1931. Místem skutečného začátku Las Pegas je Fremont Street, která byla založena už v roce 1905. O rok později zde byl otevřen první hotel, hotel Nevada. Na tehdejší poměry byl nezvykle luxusní. Dnes se hotel jmenuje Golden Gate. Po založení prvních hotelů a kasin se spustila vlna zakládání dalších.

Las Vegas dnes

Většina lasvegaských automatů je řízena počítači. Oblíbené hry jako je ruleta, blackjack nebo poker zde ale naštěstí zůstaly. Dnes zde najdete kopie světových metropolí, hradů, pyramid a sopek. To vše netvoří nic jiného než lákavé tváře hotelů a kasin. Městem vede široká pěší zóna. Světelná show vytváří úchvatné divadlo a láká návštěvníky dovnitř všech kasín a restaurací. Las Vegas je nejrychleji rostoucí město na americkém západě. Slávu původního centra města dnes překonává luxusní ulice Strip, kde každoročně zavítají miliony návštěvníků a další miliony zde utratí. Právě na bulváru Strip najdete piráty, sopky, egyptskou pyramidu, antický palác a repliky staveb světových metropolí.

Las Vegas a další lákadla

Kromě všech těch kasin a hotelů zde najdete i horské dráhy, žraločí a delfíní akvarium, obrovské fontány a mnohé další. Součástí mnoha kasín jsou samostatná nákupní městečka.

Las Vegas a továrna na čokoládu

Z Las Vegas pochází dokonce i tyčinka Mars, Milky Way a M&M`s. Továrnu na tyto čokoládové pamlsky založil Ethel Mars a dodnes stojí na předměstí. Továrnou prochází prosklená chodba, přes kterou můžete sledovat celý výrobní proces. Ještě teplou čokoládu můžete ochutnat nebo případně zakoupit. Továrnu obklopuje kaktusová zahrada, kde si můžete dobrotu vychutnat v klidu.

Las Vegas a celebrity

Las Vegas je také místem slavných legend jako byl např. Frank Sinatra nebo Elvis Presley.

Las Vegas a svatby

Las Vegas je město rychlých sňatků. Téměř každé kasino má svou kapli a oddat se můžete nechat i ve středověkých kostýmech. Oženila se zde spousta známých osobností Elvise Presleyho nevyjímaje.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies