Kurzy plavání pro všechny věkové skupiny

Kurzy plavání jsou určeny pro úplné neplavce, poloplavce i plavce. Na věku přitom vůbec nezáleží. A co vás čeká? Zábavná forma výuky směřující ke správnému provedení většiny plaveckých způsobů.

Žena v plavkách koupající se v bazénu

Kurzy plavání bez věkového omezení

Koordinace pohybů a správné dýchání jsou při plavání nejdůležitějšími faktory. Pro plavce začátečníky je zpočátku těžké uvědomovat si vše najednou, a proto je na místě využít rad odborníka. Ať už jste úplný neplavec, poloplavec, nebo zvládáte některou z technik, ale nejste si úplně jisti správným provedením, přihlašte se na kurz plavání! Kurzy jsou pořádány v každém větším městě a věkového omezení se nemusíte obávat. Kurzů plavání se mohou zúčastnit děti od kojeneckého věku (s přítomností rodičů), až pro pokročilé seniory. Nutné je zvážit zdravotní stav a nepřepínat síly. Pár triků ve vodě se můžete naučit opravdu v každém věku.

Co se v kurzu plavání naučíte?

Většina kurzů plavání je vedena zábavnou formou, rozhodně nejde o to kurzistům plavání znechutit, naopak najít další výhody přirozeného pohybu. Pro dospělé neplavce jsou kurzy většinou o individální výuce a zvláštní metodice pro každého kurzistu zvlášť. Je nutné u jedince odstranit strach z vody a naučit jej základním plaveckým dovednostem. Kurzy jsou vedeny zábavnou formou, ale s důrazem na nácvik správného provedení plaveckého způsobu. Začíná se výukou výdechů do vody v klidu i za pohybu, splývání s pomůckami (pokročilí také bez pomůcek), instruktor při plavání usměrňuje pohyby nohou. Poté se přechází na nácvik základních plaveckých pohybů pro jednodušší plavecké způsoby - prsa a znak.

Zdokonalte své plavecké dovednosti

Možná tak trochu plavete, ale nedýcháte do vody a pojem ochranné brýle vám také nic neříká. Ale proč to nezkusit a neplavat jako „profesionál”? Cílem kurzů pro poloplavce je zejména odstranění zažitých chyb při plavání a nácvik nových dovedností, kurzy probíhají ve skupince. Můžete se naučit správnému dýchání a souhře těla. Instruktor vám v kurzech vysvětlí technické provedení pohybu, předvede ukázku, bude pohyby rukou a nohou vést k dokonalosti. Na zdatnější kurzisty čeká i trénink startovního skoku, obrátky ve vodě, také výuka plaveckého způsobu, který ještě zcela neovládáte.

Speciální kurzy plavání

Plavání je prospěšnou sportovní činností i pro děti s mentálním či fyzickým postižením. Pro tyto osoby jsou v některých zařízeních pořádány speciální kurzy plavání, většinou s přítomností rodičů.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies