Kurzy, které rozvíjejí vaši kreativitu

Máte doma staré dózy, hrnečky či jiné předměty a toužíte je vyměnit za nové či rovnou vyhodit do koše? Zadržte! Pomocí některé z uměleckých technik jim můžete dodat novou tvář. Kreativní kurzy přináší radost z vlastní tvorby i touhu tvořit dál..

Zamyšlený muž s pokrčenými ústy

Proč chodit na kreativní kurzy?

Tvorba jako zábava i relaxace

Kreativní kurzy vám přiblíží zapomenutá řemesla i moderní techniky tvorby, naučí vás využít všeho, co dnešní doba nabízí, k vlastnímu tvoření. Kurzy rozvíjejí vaši kreativitu, učí vás novým věcem a přinášejí radost z vlastních výsledků. Vaše tvorba pak může krášlit interiér vašeho domu nebo být milým dárkem pro vaše blízké. A protože při vytváření čehokoliv hezkého z člověka mizí napětí nashromážděné za celý den, jsou kurzy zároveň účinným způsobem relaxace.

Kreativní dílna – místo pro nová přátelství

V případě, že se rozhodnete pro pravidelné návštěvy kreativní dílny, si buďte jisti, že získáte také nové přátele. Některé dílny umožňují nechat si sestavit program výuky na míru nebo jednotlivé kurzy kombinovat.

Kurzy pro děti i dospělé

Mnoho kurzů je určeno nejen pro dospělé, ale i pro děti, nebo pro děti i dospělé dohromady. Dětem kurzy napomáhají v rozvoji motoriky, představivosti, tvořivosti i zručnosti a rozvíjí kladný vztah k sobě samým, neboť dítě, které něco umí, získává sebevědomí potřebné do budoucna. 

Získání nových dovedností

Po absolvování kreativního kurzu vám kromě vlastních uměleckých dílek zůstane ještě jedna důležitá cennost: umění tvořit. Pak už bude záležet jen na vás, kdy a co si vytvoříte něco nového a zda jimi budete obšťastňovat sebe nebo také své okolí. Nová dovednost vám už zůstane navždy.

Druhy kurzů

Kreativní kurzy se zabývají různými typy činnostmi od malování až po tvorbu keramiky. Některé fungují celoročně, ale i když se přihlásíte, k celoroční docházce vás nezavazují. Jiné jsou měsíční, týdenní nebo i jednodenní. Kreativní studia a dílny nabízí kurzy krátkodobé i dlouhodobé.

Kurzy kreslení

Na kurzy kresby se scházejí lidé všech věkových kategorií. Není nutné, abyste měli na kreslení talent, stačí jen chuť naučit se kreslit nebo se zdokonalit. Co takhle namalovat si vlastní obraz na velké malířské plátno nebo si vytvořit obrazec přímo na zeď svého pokoje?

Malování akrylovými barvami

Malování akrylovými barvami je velmi oblíbenou technikou malování. Akrylové barvy jsou dobře krycí a odolné proti vodě i oděru a dá se jimi pomalovat téměř vše od dřeva a papíru až po kov nebo kámen.

Malování na hedvábí

Hedvábný šátek je překrásným módním doplňkem, ale na originalitě získá teprve s vámi namalovaným obrázkem či vzorkem. Hedvábí je při kreslení vypnuté v pevném drátěném rámu.

Malované kameny

Kurz malování kamenů je pro svou jednoduchost i zábavnost vhodný i pro děti. Pomalováním oblázkům vdechnete život.

Výroba šperků

Sháníte šperky, které by se hodily k vašemu oblečení a pořád nemůžete najít to pravé ořechové? Tzv. ketlováním si můžete z perliček vyrobit šperky podle vašich představ. Která žena by nechtěla obohatit sebe či své přítelkyně o náhrdelníky, náušnice či prstýnky originálního vzhledu?

Dekorování skla

Některé skleněné předměty jsou tuctové a nezajímavé. Než se rozhodnete vyhodit je do koše, pouvažujte o jejich zkrášlení formou leptání či vkládání. Rázem vám vaše skleněné skvosty budou všichni závidět.

Vitráže

Barevné sklo umístěné ve vchodových dveřích či v okně učiní váš dům pohádkovým. Vitráž můžete zpestřit mozaikou nebo ji např. pomalovat květinami (lze také podle předlohy). Vše závisí jen na vaší fantazii.

Patinování

Ani staré rámy obrazů či zrcadel nemusí nutně skončit v odpadkovém koši. Pomocí techniky zvané patinování jim můžete dát novou tvář. Technika vytváří na rámech zajímavý plastický reliéf, který může být různě zbarvený. Jako materiál mohou posloužit i plechové nebo dřevěné dózy.

Keramika

Tvorba keramických předmětů na hrnčířských kruzích je zřejmě nejoblíbenějším druhem všech kreativních kurzů. Není nic více fascinujícího, než když vlastníma rukama z neurčité hroudy hmoty vytváříte určitý tvar. Hrneček, misku či figurku ještě zdokonalíte barvami a výsledkem je dílo, jehož totožná kopie neexistuje jinde na světě.

Mozaika

Vytváření obrázků z jednotlivých dílků mozaiky je velmi zajímavou a obohacující činností. Mozaikou můžete zkrášlit hrníček, obraz či lampu, která bude skrze jednotlivé části barevně světélkovat.

Paspartování

Paspartování je v podstatě rámování, které můžete využít např. ke zkrášlení vámi namalovaného obrazu nebo k orámování fotografie.

Smaltování

Smalt je upravená sklovina natavená na kov. Je velmi tvrdá a odolná. Smaltování si můžete vyzkoušet např. na špercích a vytvořit z nich neobvyklé a originální výrobky.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies