Kurz Angličtiny? Přímou metodou.

Navštěvujete kurzy angličtiny a stále nemluvíte anglicky? Pak vyzkoušejte kurzy přímou metodou. Pokud jste o nich ještě neslyšeli, přečtěte si, co vás v nich čeká.

Lidé sedící v lavicích

Rozdíl pocítíte ihned

Běžné jazykové kurzy probíhají vesměs stejně. Na počátku obdržíte nebo si zakoupíte knihu a pak docházíte na pravidelné výukové hodiny, kde společně s ostatními procvičujete různá cvičení, píšete testy, občas vás lektor vyzve k přečtení té či oné věty a nakonec si zapíšete jakýsi domácí úkol, který vám lektor zadal. Po několika hodinách, co jste (ne)úspěšně absolvovali jazykový kurz, zjišťujete, že jste se přiučili pár nových slov. Sestavíte dokonce i několik vět, ale kdybyste měli konverzovat s rodilým mluvčím onoho cizího jazyka, pohoříte. Říkáte si, kde je chyba? Ta je zpravidla pouze v metodě učení, nikoli ve vás.

Kurz cizího jazyka přímou metodou se od běžného kurzu liší především v metodě, v jaké se jazyk vyučuje. Lektoři šli na to od lesa a místo nudného vysedávání v lavicích své žáky nutí k maximálnímu soustředění. Hodiny kurzů jsou dynamické, efektivní a komunikace probíhá zejména mezi studenty. Probírají se zde fráze a učivo, které se používá v běžné mluvě. To je celé tajemství výuky přímou metodou. Co se týče komunikace, zde k ní lektoři vyzývají své žáky formou všemožných otázek, díky nimž student aktivně spolupracuje. Během výukové hodiny studenti mluví až pětkrát častěji, než na hodinách běžných kurzů. Zábrany v komunikaci, které se v mnoha žácích projevuje téměř vždy, se tak odbourají během několika málo výukových hodin.

Zážitkové kurzy nebo kurz přes skype

Podobné metody jsou i u jiných druhů jazykových kurzů. Existují tzv. zážitkové kurzy, které kromě samotného učení cizího jazyka prožijete spoustu zážitků na vlastní kůži. Konzervativní jedinci si však mohou vybrat výuku přes skype, kde se jazyk budou učit zhruba 50 minut s vybraným lektorem. Tato možnost je ale vhodná spíše pro pokročilejší studenty, neboť celá výuka probíhá v cizím jazyce.

Angličtina - začněte už od školky

Jak mluví lidé po celém světě?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies