Kuba - Kubánská republika

Ostrov známý především díky diktátorovi Fidelu Castrovi je jednou z posledních komunistických oblastí na světě, ale také překrásným koutem země, který stojí za to navštívit.
Písečná pláž u moře

Kuba – geografie

Kuba je ostrovní stát Severní Ameriky a největší ostrov souostroví Velké Antily. Od Floridy jej odděluje necelých 200 km. Je převážně nížinatá, hornatější je její západní a středozemní část. Nejvyšší horou je Pico Turquino (1974 m. n. m.) v pohoří Sierra Maestra. Nachází se zde také bažiny, krasové útvary, korálové útesy a atoly. Součástí Kuby je více než 4 tisíce malých ostrůvků. Zajímá-li vás biografie Fidela Castra, přečtěte si zajímavý článek.

Kuba – klimatické podmínky

Kuba je tropickou oblastí a teploty v létě zde běžně dosahují 30°C. Květen, říjen a listopad jsou měsíce vydatných dešťů. Časté jsou zde také větry zvané pasáty a tzv. cyklóny.

Kuba – turistické cíle

Kuba je proslulá svým nočním životem, vynikajícími doutníky, karibskými koktejly (víte jak se dělá např. Mojito?) a přírodními i historickými skvosty.

Havana

Havana je hlavní a největší město Kuby zapsané díky svému historickému centru do seznamu památek UNESCO.

Santiago de Cuba

Původní hlavní město Kuby.

Camaguei

Malé historické městečko.

Guantanamo

Město známé především díky zdejší americké vojenské základně.

Varadero

Je nejdelší a nejznámější kubánské letovisko. Tvoří jej dvacetikilometrová pláž lemovaná ostrůvky, horami, jeskyněmi, zálivy i divokými řekami.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies