Krásné zuby = okouzlující úsměv

Každá žena touží po zářivě bělostném úsměvu, kterým okouzlí všechny kolemjdoucí. Bohužel jde o úkol značně nelehký, jelikož všechny potraviny, pochutiny i tekutiny, které v dnešní době přednostně konzumujeme, naše zuby barví a ničí.

Otevřená pusa s bílými zuby

Na internetu existuje mnoho návodů a rad, jak dosáhnout krásného úsměvu, ale kde je záruka, že si své zuby nezničíte? Mnohé problémy se zuby totiž nejsou na první pohled vidět a projevit se nemusí okamžitě. Nešetrnou metodou domácího bělení zubů si lze poničit zubní sklovinu, což může časem vést až k nákladným návštěvám zubních ordinací. Nechcete riskovat, a proto hodláte podstoupit bělení zubů u odborníka? Velkou výhodou tohoto rozhodnutí je, že účinek je okamžitý, avšak na několik hodin jste velmi omezeni v konzumaci různých potravin či tekutin. Největší nevýhodou tohoto zákroku je vysoká cena.

Prevencí proti kazu, kameni a žloutnutí zubů jsou mimo zdravého životního stylu také pravidelné prohlídky u zubního lékaře a návštěvy zubní hygienistky. Bohužel skutečnost je taková, že přestože stomatologové nepřijímají nové klienty, jelikož jejich databáze jsou neskutečně přeplněny, čekárny zejí prázdnotou. Více než 80% obyvatel naší republiky zubního specialistu nenavštěvuje a myslí si, že ke zdravému chrupu postačí pravidelné čištění. Existují však i takoví, kteří trpí přehnanou snahou o zářivý úsměv a svůj chrup vystavují čištění několikrát denně bez toho, aniž by tušili, že si vlastně své zuby ničí. Nadměrně časté čištění zubů vede k poškození skloviny. Riziková je zejména doba ihned po jídle, kdy jsou zuby čerstvě naleptány potravou. Ne vždy je přehnaná péče to nejlepší, co může být!

V současnosti je velkým problémem společnosti také bruxismus, což je chronická porucha projevující se velmi výrazným skřípáním a cvakáním zubů. Při těchto pohybech však dochází k mechanickému opotřebování zubů, které se projevuje přecitlivělostí na kyselé a horké, a v nejhorším případě mlže vést až k poničení čelistního kloubu. Velmi důležitou součástí odstranění tohoto problému je na něj přijít, jelikož postiženi lidé většinou ani netuší, že jsou bruxismem postiženi. Asi už tušíte proč a ano, máte pravdu, bruxismus se projevuje zejména během spánku. Jakmile zjistíte, že i vy jste touto poruchou postiženi, neváhejte a navštivte svého zubního lékaře nebo si kupte zubní dlahu, která ochrání váš úsměv a vy budete moct klidně spát.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies